Իսկ դուք միկադոն այս բաղադրատոմսո՞վ եք պատրաստում
Բաղադրություն․
Շերտերի համար.
Ալյուր - 3 բաժակ
Ձու - 2 հատ
Թթվասեր - 100 գրամ
Շաքարավազ - 100 գրամ
Կարագ - 100 գրամ
Սոդա - 0,5 ճ.գ.
Կրեմի համար.
Եփած խտացրած կաթ - 0,5 բանկա (հնարավոր է ավելին)
Թթվասեր - 400 գրամ
Շաքարավազը կարագով հարել, ավելացնել ձուն, թթվասերն ու սոդան։ Լավ խառնել։ Աստիճանաբար ավելացնել ալյուրը։ Դուք կարող եք ավելացնել 3 բաժակից մի փոքր պակաս: Խմորը պետք է մի փոքր ավելի փափուկ լինի, քան պելմենիները։ Տեղափոխում ենք կես ժամով սառնարան:
Խմորը բաժանել 12-15 մասի և բարակ գրտնակել՝ անհրաժեշտության դեպքում ավելացնելով ալյուր։ Թխելուց առաջ շերտերը պատառաքաղով մի քանի տեղ ծակում ենք։
Թխել 190 ° C ջերմաստիճանում մինչև թեթև կարմրելը (մոտ 3-4 րոպե): Չափից շատ չթողնել, հակառակ դեպքում շերտերը չոր կլինեն։
Կրեմի համար թթվասերը հարել եփած խտացրած կաթով։ Քաղցրությունն ու խտությունը կարող եք կարգավորել կրեմի մեջ խտացրած կաթի համամասնությամբ։
Տորթը թողնում ենք 3 ժամ սենյակային ջերմաստիճանում, այնուհետև դնում ենք սառնարանը, ցանկալի է ամբողջ գիշեր։