Սուրճի վնասակար հատկություն է հայտնաբերվել․ Ամեն անգամ սուրճ խմելուց հիշեք սա

Դիտումներ 642

Սուրճի վնասակար հատկություն է հայտնաբերվել․ Ամեն անգամ սուրճ խմելուց հիշեք սա

Սուրճը թթվային միջավայր է, որը վնասում է էմալը։ Ուստի դրանից հետո անպայման պետք է ջուր խմել։ Բացի այդ, սուրճը քաշում է կալցիումը և հեռացնում այն ​​օրգանիզմից, ինչը հետագայում կազդի նաև ատամների վիճակի վրա։

 

 

Եթե ​​շաքարավազով կամ քաղցրավենիքով սուրճ եք խմում, ատամների վրա բացասական ազդեցությունը մեծանում է։ Քաղցրավենիքը բակտերիաների համար հիանալի միջավայր կլինի: Քանի որ էմալը թթվի ազդեցության տակ փափկվում է, նրանց համար ավելի հեշտ է ներթափանցել և վնասել այն։



Սուրճը և թեյը խմել շաքարով թե առանց շաքարի․ Ո՞րն է ավելի առողջարար

Պարզվում է՝ առանց շաքարի թեյ կամ սուրճ խմելու սովորությունն այնքան էլ առողջարար չէ։ Իրականում, այս ըմպելիքները քաղցր պատրաստելն օգնում է ուղեղին աշխատել: Այս մասին պատմել է բնագետ Բորիս Սկաչկոն։

 

 

Այս ըմպելիքները պարունակում են կոֆեին, որն ակտիվացնում է ուղեղի գործունեությունը։ Եթե ​​դուք «աշխուժացնեք» օրգանիզմը կոֆեինով, բայց դրան չտաք այս սնունդը, դա ոչ մի լավ բանի չի հանգեցնի։

Մարդու մարմնի ամբողջ արյունը պարունակում է մոտ երկու ճաշի գդալ շաքար: Եթե ​​նրա պաշարները չհամալրվեն, շատ համակարգեր կմնան «սոված դիետայի վրա»



Իսկ թեյին կոնկրետ երբ շաքարավազ են ավելացնում, տարբերություն կա։ Դա պետք է արվի գարեջուր պատրաստելիս: 

Շաքարի օպտիմալ քանակությունը նույնքան է, որքան թեյի տերեւները։ Եվ, իհարկե, պետք է միայն թարմ եփած թեյ խմել, քանի որ դրա որոշ նյութեր շատ արագ օքսիդանում են։

Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։



Ամենաընթերցվածը