Իսկ դուք գիտեի՞ք, որ լոլիկը և վարունգը չի կարելի միասին լցնել աղցանի մեջ․ Ահա ինչու
Լոլիկը օրգանիզմում թթվային միջավայր է ստեղծում, իսկ վարունգը ալկալիացվում է, և խորհուրդ չի տրվում խառնել դրանք։
Թթվի և ալկալիի չեզոքացման ռեակցիան (սոդայի և քացախի օրինակով) վնասակար ազդեցություն է ունենում սննդամթերքի վիտամինների վրա, և լյարդն ու երիկամները աշխատում են իրենց սահմաններում՝ հեռացնելով այս ռեակցիայի արդյունքները:
Ուստի ավելի լավ է լոլիկն ու վարունգն առանձին ուտել։
Եթե ունեք այս խնդիրները, ապա արգելված է ձեզ լոլիկ ուտել
Բանջարեղենը բոլորի համար չէ, որ օգտակար է:
Սննդաբան Դարիա Ռուսակովան բացատրել է, որ գաստրոէնտերոլոգիական հիվանդություններով տառապողները պետք է իրենց սննդակարգից բացառեն լոլիկը։ Բանջարեղենը կարող է բացասաբար ազդել ստամոքսի և տասներկումատնյա աղիքի խոցի վրա։
Լոլիկը համարվում է թթուներով հարուստ բանջարեղեն, և դրանք այն նյութերն են, որոնք կարող են խաթարել լորձաթաղանթի ամբողջականությունը և վատթարացնել սրացումը։
«Որոշ հիվանդությունների դեպքում, ինչպիսիք են հոդատապը, միզաթթվի մակարդակի բարձրացումը, միզաքարային հիվանդությունների դեպքում, խորհուրդ չի տրվում մեծ քանակությամբ լոլիկ ուտել»,- պարզաբանել է մասնագետը։
Բժշկի խոսքով՝ բանջարեղենը փոխում է մեզի միջավայրը, ուստի կարող են քարեր առաջանալ։
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։