Իշլի քյուֆթա․ Արդեն ժամանակն է պատրաստելու տոնական այս ուտեստը․ Ահա ամնեանորակյալ և հեշտ բաղադրատոմսը



Իշլի քյուֆթա․ Արդեն ժամանակն է պատրաստելու տոնական այս ուտեստը․ Ահա ամնեանորակյալ և հեշտ բաղադրատոմսը


Բաղադրամասեր

Միջուկի համար ՝

1 կգ տավարի յուղոտ մսին ՝

ընկույզ,

3 գլուխ սոխ,

բահար ,

աղ,

Վերին շերտի համար ՝ 

1 կգ անյուղ տավարի մսին ՝

500 գ բլղուր

 

 


Պատրաստման եղանակը

Միջուկը պատրաստելու համար անհրաժեշտ է տապակել սոխը, տավարի յուղոտ միսը (նախապես աղալ), ապա ավելացնել ընկույզ, հոտավետ պղպեղ՝ բահար եւ աղ:

Իշլի քյուֆթայի վերին շերտը պատրաստելու համար տավարի միսը աղալ, ավելացնել բլղուրը, ապա համեմել կարմիր պղպեղով եւ աղով:

Երբ պատրաստ է եւ միջուկի, եւ վերին շերտի միսը, հարկավոր է բլղուրով մսից գնդեր պատրաստել, եւ լցոնել միջուկով՝ փորձելով տալ կիտրոնի ձեւ: Իշլի քյուֆթան խաշելուց հետո նախընտրելի է մատուցել լիմոնով:

Իշլի քյուֆթայի պատրաստման համար նախընտրելի է միայն փոշի համեմունքներով համեմել միստը:



loading...
loading...