Տաք վիճակում բարձրացնումէ ճնշումը, սառը վիճակում ՝ իջեցնում․ Իր բուժիչ հատկություններով այս ըմպելիքը հավասարը չունի
Այն ամրացնում է մազանոթները, նպաստում է արյան ճնշման կարգավորմանը, նվազեցնում է խոլեստերինի մակարդակը, ունի հակաբակտերիալ ազդեցություն, դրական է ազդում լյարդի և ենթաստամոքսային գեղձի ֆունկցիոնալ վիճակի վրա, ունի հակաալերգիկ ակտիվություն։
Ըմպելիքը խորհուրդ է տրվում ցանկացած տարիքի մարդկանց, քանի որ հագեցնում է ծարավը, կարգավորում է ախորժակը և լավացնում մարսողությունը։ Նկատվում է, որ սառը խմելը նվազեցնում է, իսկ տաք վիճակում բարձրացնում է ճնշումը։
Մի պտղունց հիբիսկուս կամ այլ կերպ ասաց կարկադե գցեք կաթսայի մեջ և դրեք կրակին: Կարկադեն չի կարելի երկար եռման ենթարկել, բայց ավելի լավ է ընդհանրապես չեռացնել։
Ավելի հարուստ ըմպելիք ստանալու համար ավելի շատ «խմեք» և պնդեք այն ավելի երկար փակ կափարիչի տակ (10-15 րոպե): Ստանդարտ քանակությունը 1 թ.գ. հիբիսկուս կամ այլ կերպ ասած կարկադե, 1 ճ.գ. ջուր.
Հիբիսկուսի համար ավելի լավ է օգտագործել ապակյա, ճենապակյա կամ կերամիկական սպասք, բայց ոչ մի դեպքում մետաղական՝ խմիչքը կկորցնի և՛ համը, և՛ գույնը:
Հիշեք, որ ճիշտ եփած ըմպելիքը միշտ կունենա մաքուր, կարմիր գույն՝ վառ ռուբինի երանգով:
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։