Ինտերնետում պրոբիոտիկների մասին տեղեկատվությունը հազվադեպ է ճիշտ. Մենք ձեզ ասում ենք, թե ինչու

Դիտումներ 307

Ինտերնետում պրոբիոտիկների մասին տեղեկատվությունը հազվադեպ է ճիշտ. Մենք ձեզ ասում ենք, թե ինչու

Մարդիկ պետք է զգույշ լինեն առցանց պրոբիոտիկների մասին տեղեկատվություն փնտրելիս: Համաձայն բրիտանա-բելգիական հետազոտության, որը հրապարակվել է Frontiers in Medicine ամսագրում, վեբ էջերի մեծ մասը տեղեկատվություն է տրամադրում ոչ հավաստի աղբյուրներից, և առողջության մասին պնդումները հաճախ չեն հաստատվում բավարար գիտական ​​ապացույցներով:

Պրոբիոտիկները կենդանի միկրոօրգանիզմներ են, որոնք կարող են օգտագործվել բժշկական նպատակներով։ Սակայն արդյունավետության և անվտանգության բարձրորակ ապացույցներ նրանց բոլորի համար չեն տրամադրվում։ Այսօր պրոբիոտիկների շուկան անընդհատ ընդլայնվում է առցանց վաճառքի գլոբալացման պատճառով։ Մարդկանց մոտ ձևավորվում են անիրատեսական ակնկալիքներ իրենց դրական գործողությունների վերաբերյալ, որոնք ամրապնդվում են ինտերնետից ստացված տեղեկատվության և նորությունների մեջ հայտնված աղմուկի պատճառով:

Համացանցում հայտնաբերված գիտական ​​ապացույցների ուժը գնահատելու համար հետազոտողները օգտագործել են Կոքրեյնի գրադարանը (կլինիկական փորձարկումների և մետավերլուծությունների տվյալների բազա): Նրանք նաև վերլուծեցին, թե ինչպես է Google-ը դասակարգում այս կայքերը, քանի որ մարդիկ սովորաբար առաջին տասը արդյունքներից այն կողմ չեն նայում:

«Պրոբիոտիկների մասին տեղեկություններ ունեցող վեբ էջերի մեծ մասը գալիս է առևտրային աղբյուրներից կամ լրատվականներից, բայց դրանք տրամադրում են ամենաքիչ համապարփակ տեղեկատվություն, որը հաճախ չի ներառում պոտենցիալ կողմնակի ազդեցությունները կամ կարգավորող խնդիրներ: Մենք նաև գտնում ենք, որ շատ կայքեր նշում են պրոբիոտիկների օգուտները այն հիվանդությունների համար, որոնց վերաբերյալ մկների ուսումնասիրություններից դուրս բավարար գիտական ​​ապացույցներ չկան», - ասում է հետազոտության հեղինակներից մեկը՝ Պիետրո Գեզին:

Թեև Google-ը խիստ չափանիշներ ունի բժշկական ոլորտին առնչվող կայքերը դասակարգելու համար, միշտ արժե հարցնել, թե որտեղից է ստացվել տեղեկատվությունը: Հսկայական քանակությամբ առևտրային տեղեկատվության առկայությունը խնդրահարույց է այն սպառողների համար, ովքեր փնտրում են ճշմարտացի պատասխաններ, նշել են հետազոտողները:



Լակտո-ֆերմենտացված սոխ. հզոր պրոբիոտիկ, որը հոգ է տանում մեր առողջության մասին

Նախքան լակտոֆերմենտացված սոխի հատկությունների մասին խոսելը, պետք է նշել, որ խոսքը մի գործընթացի մասին է, որն օգնում է պահպանել բանջարեղենի հատկությունները։

Բացի այդ, այն բարելավում է իր մարսողությունը և մեծացնում կենդանի կուլտուրաների առկայությունը, որոնք շատ օգուտներ են տալիս օրգանիզմին:

Լակտո» բառը վերաբերում է բակտերիաների կոնկրետ տեսակին: Սրանք Lactobacillus-ն են, որոնց շտամները առկա են բույսերի մակերեսին, աղեստամոքսային տրակտում և հեշտոցում: Դրանք սկզբում հայտնաբերվել են կաթնաթթվային ֆերմենտներում, իսկ ավելի ուշ՝ պահածոյացված կամ ֆերմենտացված բանջարեղեններում։

 

 

Կաթնաթթվով ֆերմենտացված սոխը հատկապես զվարճալի միջոց է այս բանջարեղենի առողջության օգուտները բարձրացնելու համար: Ինչպես մյուս պրոբիոտիկները, դրանք լավագույնս պատրաստվում են տանը:

Դրա պատրաստման համար խորհուրդ է տրվում օգտագործել Հիմալայան աղ կամ ծովային աղ։ Քանի որ ռաֆինացված կերակրի աղը նույն օգուտները չունի: Բացի այդ, ստացված արտադրանքը կարելի է ավելացնել աղցանների, սենդվիչների և շատ այլ բաղադրատոմսերի մեջ:

Բաղադրությունը:

1 կգ սոխ
5 ճաշի գդալ Հիմալայան աղ (50 գ)
1 լիտր թորած ջուր
Լայն բերանով ապակե տարաներ

 



Պատրաստում:

Սոխը կտրատել շերտերով և դնել ապակե տարաների մեջ։
Լուծեք աղը ջրի մեջ և օգտագործեք հեղուկը մանրացված սոխը քսելու համար:
Համոզվեք, որ խմորման գազի համար մոտ 5 սմ տարածություն է մնացել։
Փակեք բանկաները հերմետիկ կափարիչներով և պահեք քիչ թե շատ տաք ջերմաստիճանում:

Բացեք կափարիչը ամեն օր պահածոյացման առաջին երկու շաբաթվա ընթացքում: Այսպիսով, կուտակված խմորման գազերը ազատվում են:
Մեկ-երկու ամիս հետո սոխը պատրաստ կլինի ուտելու։
Բայց, եթե ապրանքը ձեռք է բերում տհաճ հոտ, դեն նետեք այն և նորից սկսեք:

Այսպիսով, որո՞նք են այս կաթնաթթվային ֆերմենտացված սոխի օգուտները:

 

 

Առողջ բակտերիաների և էական սննդանյութերի կոնցենտրացիայի շնորհիվ այս պրոբիոտիկ սոխն ապահովում է առողջության համար հետաքրքիր օգուտներ:

Նրանք բարելավում են մարսողության գործընթացը

Այս սոխի օգտագործումը մեծացնում է մարսողության ընթացքում սննդանյութերը կլանելու ունակությունը և նպաստում է թափոնների ճիշտ հեռացմանը: Ոչ միայն դա, կենդանի բակտերիաները վերականգնում են աղիների մանրէաբանական ֆլորան և նվազեցնում այնպիսի խնդիրներ, ինչպիսիք են բորբոքումները, գազերը և մարսողության խանգարումը:

Իմունային համակարգի ամրապնդում

Աղիքների առողջությունը հատկապես կարևոր դեր է խաղում իմունային համակարգի գործունեության մեջ: Առողջ բակտերիաները, որոնք կերակրում են բակտերիալ ֆլորան, ուժեղացնում են իմունային պատասխանը: Այսպիսով, վիրուսներով, բակտերիաներով և խմորիչներով վարակվելու ռիսկը նվազում է։

Նրանք օգնում են նիհարել

Մարսողությունն ու նյութափոխանակությունը բարելավելու ունակության շնորհիվ այս պրոբիոտիկ մթերքը հատուկ աջակցություն է նրանց համար, ովքեր ցանկանում են նիհարել առողջ ճանապարհով։

Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։



Ամենաընթերցվածը