Ինչու երբեք չպետք է լվանալ հում հավը․ Դուք լվանու՞մ եք այն
Ինչպես նշեց Մարիա Գոդոյը, հում հավը լվանալը մեծացնում է ձեր խոհանոցում բակտերիաների տարածման վտանգը, ինչը նշանակում է, որ դուք ավելի հավանական է, որ թունավորեք ձեր ընտանիքը: Այս ջուրը սեղանի, վառարանի, ձեռքերի վրա մնում է, և գուցե նույնիսկ հայտնվում է մոտակա ափսեների վրա: Եթե դուք փորձում էիք օգնել բակտերիաների տարածմանը, ապա ավելի լավ աշխատանք չէիք կարող անել:
Բժիշկ Ջենիֆեր Քուինլանը տեղադրեց մի տեսանյութ, որը բավականին տեղին էր՝ «Մի լվացեք ձեր հավը», որտեղ նկարագրված էր ձեր թռչունը լվանալու վտանգները: Ինչպես նա բացատրեց, հավի մեջ հավանաբար կա՛մ սալմոնելլա կա, կա՛մ կամպիլոբակտեր, և լվացումը պարզապես տարածվում է այդ տհաճ բակտերիաների շուրջ:
Քանի որ այս երկուսը պատասխանատու են սննդակարգի հետ կապված հիվանդությունների մեծ մասի համար, որոնք մենք ստանում ենք, ձեր հավը լվանալը ձեր ընտանիքին լուրջ հիվանդության պատճառ է դառնում:
Ապահով մնալու միջոցը թռչնամիսը եփելն է 165 աստիճանի ջերմաստիճանում: Դա այն ամենն է, ինչ անհրաժեշտ է: Հիշեք, որ սննդի ջերմաչափի օգտագործումը լավագույն ընտրությունն է, երբ ցանկանում եք համոզվել, որ ձեր միսը ճիշտ է պատրաստված: Երբ ձեր հավը հասնի այս ներքին ջերմաստիճանին, բակտերիաները մեռած կլինեն և այլևս չեն կարող ձեզ վնասել: Այդ դեպքում ձեր միսը իսկապես մաքուր է:
Համեղ և հյութեղ հավի կոտլետներ՝ մոցարելլայով
Հավի աղացած կոտլետները ամենից հաճախ չոր են դուրս գալիս հենց մսի հատկությունների պատճառով։ Որպեսզի դա տեղի չունենա, յուրաքանչյուր կոտլետի մեջ դնում ենք պանրի գնդիկ, որը տապակելու ընթացքում կհալվի և ուտեստը շատ ավելի հյութալի կդարձնի։
Բաղադրությունը՝
հավի աղացած միս - 500 գր.
տոստ հաց - 9 շերտ
պապրիկա - 1 թ.գ
չորացրած մաղադանոս - 1 թ.գ
սխտորի փոշի - 1թ.գ
ձիթապտղի յուղ - 1 ճ.գ
մոցարելլա - 100 գր
ձու - 1 հատ
կաթ - 2 ճ.գ
աղ, պղպեղ - ըստ ճաշակի
Պատրաստման եղանակ
1. Կտրեք վեց կտոր տոստ հացի եզրերը, կտրատեք միջուկը և մանրացրեք բլենդերի մեջ։ Մանրացրած հացը մանրակրկիտ հունցվում է աղացած մսի, պապրիկայի, աղի, պղպեղի, ձիթապտղի յուղի, չորացրած մաղադանոսի և սխտորի հետ։
2. Մնացած եզրերը ևս երեք կտրատած տոստ հացով նույնպես մանրացնել բլենդերի մեջ։ Ավելացնել պապրիկա, չորացրած սխտոր և աղ, ապա ամեն ինչ խառնել:
3. Հավի մեկ ձուն պատառաքաղով հարել երկու ճաշի գդալ կաթով։
4. Կոտլետներ ենք կազմում՝ յուրաքանչյուրի կենտրոնում դնելով մի քանի կտոր մոցարելլա։ Յուրաքանչյուր կոտլետը նախ թաթախեք ձվի և կաթի խառնուրդի մեջ, ապա թաթախեք հացի խառնուրդի մեջ, իսկ վերջում՝ տաքացրած տապակի մեջ ձիթապտղի յուղի մեջ։
5. Տապակել 3-4 րոպե յուրաքանչյուր կողմից։ Համեղ և հյութալի աղացած հավի կոտլետները պանրի միջուկով պատրաստ են։