Ինչու են մրգերը փչանում սառնարանում. Ինչպես կարող է աման լվացող սպունգը օգնել լուծել այս խնդիրը

Դիտումներ 9090

Ինչու են մրգերը փչանում սառնարանում. Ինչպես կարող է աման լվացող սպունգը օգնել լուծել այս խնդիրը

Իմ սառնարանը գրեթե միշտ լցված է բանջարեղենով և մրգերով: Բանջարեղենից աղցաններ ենք պատրաստում, իսկ մրգերն ուտում ենք թարմ վիճակով։ Ես ունեմ իմ սեփական տունը, ուստի մենք ունենք մեր սեփական բանջարեղենը, աճեցված այգում: Բայց ձմռանը խանութից միրգ ենք գնում։ Ես ամեն օր խանութ գնալու հնարավորություն չունեմ, ուստի այնքան միրգ եմ գնում, որ մեկ շաբաթ մնա: Ոչ մի էկզոտիկ բան՝ խնձոր, նարինջ, կիտրոն։ Ուզում եմ, որ մեկ շաբաթում չփչանան և հնարավորինս թարմ լինեն։

Երբևէ մտածե՞լ եք, թե ինչու են մրգերն ու բանջարեղենը սկսում փչանալ սառնարանում: Պարզվում է, որ մեր սառնարանների միկրոկլիման չափազանց խոնավ է, դա հանգեցնում է նրան, որ բանջարեղենն ու մրգերը փչանում են, դառնում փափուկ, դրանց վրա բորբոս է հայտնվում և դրանք դեն են նետվում։
Շատ լավ է մրգերի պահեստավորման դարակը ծածկել թղթե սրբիչներով, որոնք կներծծեն ավելորդ խոնավությունը և կպաշտպանեն պտուղը փտելուց։
Վերջերս կարդացի մի փոքրիկ հնարքի մասին, որը թույլ է տալիս մրգերին ավելի երկար թարմ մնալ:
Սառնարանի ցանկացած դարակում պետք է տեղադրել աման լվացող սպունգ, և այն կկլանի ավելորդ խոնավությունը։ Պարզապես հեռու մի դրեք, այն պետք է պառկած լինի, որպեսզի ժամանակին հիշենք, որ այն պետք է փոխել, որպեսզի չորանա:


 



Դիետոլոգը նշել է, թե ի՞նչ կլինի, եթե ուտեք մրգերի և բանջարեղենի կեղևը

Դիետոլոգ, բժշկական գիտությունների թեկնածու Դարիա Ռուսակովան բացատրեց, որ բանջարեղենի և մրգերի կեղևը պարունակում է կոպիտ սննդային մանրաթելեր, որոնք օգտակար են օրգանիզմի համար։

 

 

 

 

Այնուամենայնիվ, ժամանակակից աշխարհում արտադրանքը չի աճեցվում էկոլոգիական պայմաններում, այսինքն՝ թունաքիմիկատները, նիտրատները մնում են բույսերի վրա։

«Այս ամենը կեղեւի մեջ հնարավորինս շատ է կուտակվում։ Ցանկալի է մաքրել այն, քանի որ այն պարունակում է քիմիական վնասակար նյութերի ամենաբարձր կոնցենտրացիան» ,- պարզաբանել է մասնագետը։



Ավելին, բժիշկը խորհուրդ չի տալիս ուտել կոնֆետ ցիտրուսային մրգերի համով։ Բանն այն է, որ մրգերի երկարաժամկետ պահպանման և տեղափոխման համար դրանք մշակվում են մոմով և քիմիական նյութերով։

«Արտադրական արտադրության մեջ դաշտերում բույսերը մշակվում են, որպեսզի վնասատուները չուտեն, մոլախոտեր չաճեն։

 

 

Կեղևն ուտել չարժե»,- եզրափակեց նա։

Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։



Ամենաընթերցվածը