Ինչու են բանանը վտանգավոր

Դիտումներ 876

Ինչու են բանանը վտանգավոր

Բանանը ամենահամեղ և մատչելի մրգերից է։ Եթե ​​քաղցած եք և չգիտեք, թե ինչպես արագ հագեցնել ձեր քաղցը, կարող եք ուտել մի քանի բանան, որոնք ձեզ կհաղորդեն ամբողջ օրվա կուշտ զգացում։ Եթե ​​հոգնել եք ձանձրալի վարսակի ալյուրից, կարող եք դրան ավելացնել այս միրգը:

Բանանը B և C վիտամինների աղբյուր է, այն նաև պարունակում է կալիում, մագնեզիում և հակաօքսիդանտներ, որոնք կարևոր են օրգանիզմի ճիշտ աշխատանքի համար: Բոլորը գիտեն, որ բանանի կեղևը կարող է շատ օգտակար լինել։
Աշխարհահռչակ ՄԱԿ-ի կազմակերպությունը ամբողջ աշխարհը շեղել է՝ հայտարարելով, որ այս մրգերը կարող են ամբողջությամբ անհետանալ խանութների դարակներից։ Այս լուրը ցնցել է ոչ միայն բանանի սիրահարներին, այլեւ 400 միլիոն մարդկանց, ովքեր ապրում են բանանի բիզնեսով։
Պարզվում է, որ բանանի պլանտացիաները տուժում են Fusarim oxyporum f.sp սնկից։ ՄԱԿ-ի կազմակերպությունն արդեն 98 մլն դոլար է հատկացրել այս խնդրի դեմ պայքարելու համար։
Սնկերի այս տեսակն առաջին անգամ հայտնաբերվել է 1990-ականներին Հարավարևելյան Ասիայի պլանտացիաներում: Մինչ օրս հայտնի է, որ հիվանդությունը տարածվել է 19 վայրերում Մերձավոր Արևելքի, Հարավային Ասիայի և Աֆրիկայի 10 երկրներում:
Խնդիրն այն է, որ բորբոսը կարող է երկար ժամանակ մնալ հողում և փոխանցվել գործիքների, մեքենաների, ջրի և աղտոտված տնկանյութի միջոցով: Եթե ​​այս խնդիրը չլուծվի, ապա 2040 թվականին կարող են անհետանալ 1,6 միլիոն հեկտար բանանի տնկիներ։
Առողջությունը վտանգելուց խուսափելու համար աշխատեք չգնել սևացած բանան։ Առողջ եղեք։ Կիսվեք այս կարևոր հոդվածով ձեր ընկերների հետ:



Բանանի կաթը պարզապես առողջության և գեղեցկության էլիքսիր է

Այս հիանալի կոկտեյլը կօգնի ձեզ  լինել առույգ, կենսուրախ և առողջ։ Հատկապես օգտակար է նման ըմպելիք խմել աշուն-ձմեռ ժամանակահատվածում։ Իսկ եթե նկատում եք, որ ձեր մազերը խունացել են, եղունգները՝ փխրուն, իսկ աչքերի տակ մուգ շրջանակներ են առաջացել, անմիջապես սկսեք խմել այս կոկտեյլը։ Ամեն առավոտ մի բաժակ բանանի կաթ խմեք և մեկ շաբաթից կփայլեք:

 

 

Բանանի սմուզիի օգտակար հատկությունները

1.  Ամրացնում է իմունային համակարգը։
Կոկտեյլում A և C վիտամինների բարձր պարունակությունն անհրաժեշտ է մեր օրգանիզմին իմունային համակարգը պահպանելու համար։
2.  Բարելավում է մարսողական և մկանային համակարգերի աշխատանքը։
Կալիումը, որը պարունակվում է թե՛ կաթնամթերքի, թե՛ բանանի մեջ, ամենից դրական է ազդում մարսողական և մկանային համակարգերի աշխատանքի վրա։
3.  Լավ է սրտի համար։
Բանանը հարուստ է կալիումով, իսկ կաթը՝ կալցիումով: Այս երկու միկրոտարրերը միասին պաշտպանում են սրտի մկանների առողջությունը:
4.  Նպաստում է քաշի կորստին։
Եթե ​​դուք երկար ժամանակ փորձում էիք նիհարել առանց հաջողության, փորձեք ամեն առավոտ մի բաժակ բանանի կաթ խմել մրգային հյութերի և նախաճաշի հացահատիկի փոխարեն: Սա հիանալի միջոց է նիհարելու համար՝ առանց ձեր առողջությունից ոչ մի ունցիա կորցնելու:
5.  Ամրացնում է ոսկորները։
Հայտնի «կաթի» հետքի տարրերից կարելի է նշել մագնեզիումը, ֆոսֆորը, կալիումը և կալցիումը։ Նրանք օգնում են պահպանել ոսկորների և ատամների ամբողջականությունն ու ամրությունը:



Բաղադրությունը:

+ 300 գ կաթ,
+ 3 ճաշի գդալ չոր վարսակի ալյուր,
+ 1 բանան,
+ 1 ճաշի գդալ մեղր։

Նախապատրաստություն
Նախ փաթիլները լցնել 3-4 ճաշի գդալ կաթով և զանգվածը մանրացնել բլենդերի մեջ, ապա այնտեղ ավելացնել մանր կտրատած բանանը, ամեն ինչ հարել մեկ գդալ մեղրով և ավելացնել մնացած կաթը։

Օգտագործեք բնական վարսակի ալյուր, քանի որ դրանք պարունակում են ամենաշատ վիտամինները, ինչպես նաև խմեք ըմպելիքը թարմ պատրաստված։

Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։



Ամենաընթերցվածը