Ինչու են աշխարհում շատ հիվանդանոցներ դոնդող տալիս հիվանդներին
Ժելատինը կազմված է կենդանական սպիտակուցների խառնուրդից և պարունակում է 18 ամինաթթուներ, այդ թվում՝ գլիցին և պրոլին, որոնք շատ մարդկանց պակասում են։ Մինչդեռ մեր ոսկորն ու փափուկ հյուսվածքները կազմված են այս նյութերից։ Այս ամինաթթուների առկայությունը կամ բացակայությունը սննդակարգում և օրգանիզմում մեծապես ազդում է մազերի, մաշկի և եղունգների առողջության վրա։ Նրանք նաև պատասխանատու են քաշի կարգավորման և իմունիտետի համար։
Եվ նաև այն պատճառով, որ դոնդողը շատ հեշտությամբ կլանում է օրգանիզմը, և դա հատկապես օգտակար է այն դեպքերում, երբ հիվանդի ստամոքսը չի կարողանում նորմալ մարսել սովորական սնունդը։
Ինքնին դոնդողը նաև նրբորեն պարուրում է ստամոքսի պատերը՝ բարձրացնելով նրա առաձգականությունը։ Այն նաև հեշտությամբ կլանում է ջուրը և օգնում է մարսողական տրակտին չչորանալ։
- Ժելատինը հարուստ է կենդանական սպիտակուցներով (1 թեյի գդալը պարունակում է 6 գ սպիտակուցներ);
- օգնում է սնունդը ավելի հեշտ մարսել և վերացնում փորկապությունը.
- մեծացնում է հոդերի առաձգականությունը և ամրացնում ոսկորները.
- օգտակար է սննդային ալերգիայի առկայության դեպքում;
- հեռացնում է տոքսինները;
- պարունակում է կերատին, որն անհրաժեշտ է մազերի, ատամների, եղունգների և մաշկի համար;
- հարթեցնում է կնճիռները և ձգում մաշկը՝ շնորհիվ կոլագենի;
- նպաստում է քաշի կորստին և արագացնում նյութափոխանակությունը։
Ձեզ անհրաժեշտ կլինի.
- 3 ճ.գդ ժելատին
- 1 բաժակ կանաչ թեյ
- 1 բաժակ թարմ գրեյպֆրուտի կամ ելակի հյութ
- 1 բաժակ նարնջի հյութ
- Մեղր (բնական քաղցրացուցիչներ) ըստ ճաշակի
Թարմ եփած կանաչ թեյին ավելացրեք մեղր։ Այնուհետև դրա մեջ լուծեք ժելատինը և ավելացրեք հյութերը։ Թողեք, որ խառնուրդը սառչի մինչև սենյակային ջերմաստիճանը, ապա լցրեք տարաների կամ ամանների մեջ և դրեք սառնարանում 3 ժամ։
Ձեր առողջ և աներևակայելի համեղ աղանդերը պատրաստ է: Բարի ախորժակ։