Այս միրգը շատ վտանգավոր է. Այն, ինչ դուք պետք է իմանաք, որպեսզի չընկնեք հիվանդանոցների դռները

Դիտումներ 2296

Այս միրգը շատ վտանգավոր է. Այն, ինչ դուք պետք է իմանաք, որպեսզի չընկնեք հիվանդանոցների դռները

Պարզվում է, որ եթե խուրման մեծ քանակությամբ օգտագործեք, ապա դա կարող է ստամոքսում վտանգավոր գնդիկների առաջացման պատճառ դառնալ։

Բանն այն է, որ խուրմայի կեղևի մեջ կան շատ դաբաղանյութեր՝ դրանք բուսական ծագում ունեցող նյութեր են։ Այս դաբաղանյութերի առանձնահատկությունն այն է, որ ստամոքսի սպեցիֆիկ միջավայրում կարող են գոյանալ գելային թրոմբներ։ Այս գելը շատ խիտ է, բաղկացած է մանրաթելից և սպիտակուցներից։ Ժամանակի հետ ոչ մի տեղից դուրս է գալիս ու դառնում ավելի խիտ: Հետագայում այն կարող է դուրս գալ ստամոքսից և հանգեցնել աղիների խցանման։
Խուրման պարունակում է բազմաթիվ միկրոէլեմենտներ, որոնցում այն երկու անգամ ավելի լավ է, քան խնձորը: Խուրման շատ օգտակար է վահանաձև գեղձի, արյան և ուռուցքաբանության կանխարգելման համար։ 

 


Բժիշկները խորհուրդ չեն տալիս օրական երկու հատից ավելի խուրմա ուտել։ Նախկինում խուրման ավելի լավ է երեք օր պահել սառնարանում, դա կտրուկ նվազեցնում է տանինների քանակը։ Սա, ի դեպ, մեծապես կբարելավի խուրմայի համը։
Խուրման չափից շատ ուտելը լուրջ վտանգ է նրանց համար, ովքեր վիրահատել են ստամոքս կամ աղիքնը։ 90-ականներին իսրայելցի բժիշկները շոկի մեջ էին, երբ ԽՍՀՄ-ից գաղթականներին հերթով բերում էին իրենց մոտ։ Բանն այն է, որ նախկին խորհրդային քաղաքացիները ակտիվորեն ընդունում էին համեղ ու էժան խուրմա, որը լիքն էր Իսրայելի սուպերմարկետներում։



Շատերը գնահատում են խուրման իր օգտակար հատկությունների և հետաքրքիր համի համար։
Բայց ոչ բոլորն են օգուտներ շահելու այս հատապտուղից:

Խուսափեք խուրմայից, եթե մարսողական խնդիրներ ունեք։ 
Այն պարունակում է դաբաղանյութեր, որոնք ստամոքսաթթվի հետ հակազդելով կարող են առաջացնել ֆիտոբեզոարներ՝ չմարսված զանգված, որը կարող է մեծ քանակությամբ արտազատվել օրգանիզմից միայն ստացիոնար բուժման դեպքում։

 

 

Ավելի հաճախ դա պայմանավորված է ոչ լրիվ հասունացած խուրմայի սպառմամբ։ Ուստի այն չպետք է ուտեն նրանք, ում մոտ արդեն ախտորոշվել է աղիների խնդիրներ։
Այս միրգը շատ հյութալի է ջրի բարձր պարունակության պատճառով։

Այնուամենայնիվ, դրա էներգետիկ արժեքը 70 կկալ է (100 գրամում)։ Նրանց թիվը նույնիսկ ավելի մեծ է, եթե վերցնում եք վառ նարնջագույն խուրմա։



Մրգի չափից ավելի օգտագործումը կարող է բացասաբար ազդել կազմվածքի վրա, ինչը հատկապես տհաճ է նրանց համար, ովքեր դիետա են պահում: 

Եթե ​​ձեր սննդակարգում ընդգրկում եք աղանդեր, ապա կրճատեք խուրմայի քանակը, որպեսզի գերազանցի օրական ընդունված կալորիաները և ավելորդ կիլոգրամներ չունենաք։
 

Նույնիսկ չափավոր քաշի դեպքում խորհուրդ է տրվում օրական 3 մրգից ոչ ավել ուտել։

Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։



Ամենաընթերցվածը