Ի՞նչ է կատարվում մեր օրգանիզմում կաթ խմելուց հետո
Շատերը նույնիսկ թարմ կաթ ընդունելուց հետո անհանգստություն են զգում: Դիետոլոգը խորհուրդ է տալիս նման ախտանիշների դեպքում հրաժարվել դրանից։
Թերապևտ, սննդաբան Ելենա Տիխոմիրովան ասել է, որ եթե կաթից փքվածություն կա, ապա այս մթերքը պետք է հեռացնել սննդակարգից։
Տհաճ դեպքերը կապված են այն փաստի հետ, որ ենթաստամոքսային գեղձը պարունակում է լակտազ ֆերմենտ, որը լակտոզը բաժանում է գլյուկոզայի և գալակտոզայի:
Այնուհետև նյութերը ներծծվում են աղիքներ՝ առանց մարմնի համար բացասական հետևանքների։
Ըստ թերապևտի՝ որոշ մարդկանց մոտ տարիքի հետ անհետանում է լակտազային ֆերմենտի ակտիվությունը, կամ այն ամբողջովին անհետանում է։
Այդ պատճառով ստամոքսը ուռում է կաթ խմելուց հետո։ Այս դեպքում այս ըմպելիքը պետք է փոխարինել կաթնաշաքարով չպարունակող կաթով կամ պարզապես դադարեցնել այն խմելը։