Ինչու է փորձառու սննդաբանը հորդորում սննդակարգում ներառել կտավատի սերմերը

Դիտումներ 923

Ինչու է փորձառու սննդաբանը հորդորում սննդակարգում ներառել կտավատի սերմերը

Կտավատի սերմերը պարունակում են մեծ քանակությամբ տարբեր տարրեր : Օրինակ՝ կալցիում, մանգան, մագնեզիում, կալիում, ֆոսֆոր, ինչպես նաև երկաթ, ցինկ, նատրիում և պղինձ։ Բացի այդ, այն B, A, C և E վիտամինների պահեստ է։

Կտավատը մանրաթելի հիանալի աղբյուր է : Հետեւաբար, արտադրանքը կարող է օգտագործվել մարսողությունը բարելավելու համար: Բացի այդ, սերմերը պարունակում են օմեգա-3:

 

 

Այնուամենայնիվ, այստեղ կարևոր է հստակ լինել. Օմեգա-3-ը թթուների ընտանիք է, ներառյալ դոկոսահեքսաենոն (DHA), էիկոզապենտաենոն (EPA) և ալֆա-լիպոիկ (ALA) թթուները:

DHA և EPA թթուները մեծ քանակությամբ հայտնաբերված են յուղոտ ծովային ձկներում և առավելագույն օգուտ են բերում մարմնին: Կտավատի սերմերում դրանք պարզապես գոյություն չունեն։ Այս ապրանքը պարունակում է միայն ALA թթուներ:

 



Կարծիք կա, որ կտավատի միջոցով կարելի է ազատվել ավելորդ կիլոգրամներից։ Դա անելու համար բավական է ծամել ընդամենը 1 թ.գ. սերմեր առավոտյան դատարկ ստամոքսին և շատ ջուր խմել:

Նախ՝ ամբողջովին չծամված կտավատի սերմերը ստամոքսում ուռչում են և հագեցվածության պատրանք են ստեղծում։ Այսպիսով, դուք չեք զգում ուտելու ցանկություն, և վերջում դուք ավելի քիչ եք ուտում: Բայց միևնույն ժամանակ, կտավատի կեղևի պատճառով սովորաբար չի մարսվում։ Սա է պատճառը, որ կտավատի սերմերը պետք է օգտագործել միայն աղացած:

 

 

Երկրորդ՝ կտավատը օգնում է օրգանիզմից հեռացնել ավելորդ հեղուկն ու տոքսինները։ Սա հանգեցնում է նրան, որ սանդղակի թիվը դառնում է ավելի փոքր: Ճարպը ոչ մի տեղ չի գնում: Ուստի մի ենթադրեք, որ կտավատի սերմերի օգնությամբ դուք կարող եք կորցնել ավելցուկը։

 



Այսպես թե այնպես, կտավատն իսկապես օգտակար է մեր օրգանիզմի համար։ Օրինակ՝ այն բարենպաստորեն ազդում է մաշկի, մազերի և եղունգների վիճակի վրա։ Բացի այդ, այս ապրանքը ունի բազմաթիվ բուժիչ հատկություններ:

Կտավատն իրականում կարելի է օգտագործել առավոտյան՝ դատարկ ստամոքսին: Դրա համար 1 ճ.գ. սերմերը պետք է մանրացնել սուրճի սրճաղացով և լցնել մի բաժակ տաք ջուր: Սա կօգնի բարելավել մարսողությունը: Այնուամենայնիվ, նույն արտադրանքը կաշխատի, եթե այն պարզապես ավելացնեք ձեր որոշ ճաշատեսակների մեջ աղացած տեսքով: Օրինակ՝ առավոտյան վարսակի ալյուր։



Ամենաընթերցվածը