Նուշը և ընկույզը ուտելուց առաջ այսպես թրջում եմ․ Երբ իմանաք պատճառը, դուք նույնպես այդպես կվարվեք

Դիտումներ 708

Նուշը և ընկույզը ուտելուց առաջ այսպես թրջում եմ․ Երբ իմանաք պատճառը, դուք նույնպես այդպես կվարվեք

Ընկույզն ու հատիկեղենը պարունակում են ֆիտաթթու։ Այն հակասնուցիչ է, որը արգելափակում է ֆոսֆորը և հեռացնում միկրոէլեմենտները, ինչպիսիք են կալցիումը, մագնեզիումը, երկաթը և ցինկը, որոնք անհրաժեշտ են առողջ մաշկի, եղունգների և մազերի համար:

Պարզ ասած՝ այն արգելափակում է ստամոքսի կողմից օգտակար վիտամինների կլանումը և հեռացնում դրանք։ Առաջանում է փքվածություն, կոլիկ և ծանրություն, սնունդը երկար ժամանակ է պահանջում մարսելու համար։
Ինչպե՞ս ազատվել այս թթվից։
Տապակել. Բայց ֆիտինաթթվի միայն 40%-ն է արտազատվում այս տարբերակով:
Թրջել ջրի մեջ. Ջրի մեջ ֆիտինաթթուն ազատում է ընկույզը, իսկ սննդային արժեքը մեծանում է։ Ուստի պետք է հացահատիկն ու ընկույզը ջրի մեջ թրջել սենյակային ջերմաստիճանում` ուտելուց մոտ մի քանի ժամ։

 



Դուք սիրու՞մ եք ընկույզ. Ահա թե ինչ է տեղի ունենում օրգանիզմում, եթե սովորականից շատ ընկույզ եո ուտում

Մենք գիտենք, որ ընկույզը շատ  օգտակար է առողջության և հատկապես սրտի առողջության համար՝ նվազեցնելով Ալցհեյմերի հիվանդության վտանգը, բայց քանի՞ ընկույզ կարող ենք օգտագործել՝ չվնասելով մեր առողջությանը:

 

 

Մեզանից շատերը շատ են սիրում ընկույզը, քանի որ դրանք շատ համեղ են և օգնում են արագ հագեցնել սովի զգացումը, բայց ահա թե ինչ կկատարվի ձեր օրգանիզմի հետ, եթե չպահպանեք ընկույզ ուտելու առաջարկվող օրական չափաբաժինը։
Օրական չափաբաժինը մոտավորապես 24 նուշ կամ 14 ընկույզ կամ 8 հնդկական ընկույզ է:
Շատ ընդեղեն ուտելու խնդիրն այն է, որ այն կարող է բացասաբար ազդել մեր առողջության վրա.

Բազմաթիվ հետազոտություններ հաստատում են, որ ընկույզն օգնում է նիհարել։
Ընկույզները օգնում են նիհարել, բայց միայն այն դեպքում, եթե դրանք սպառվում են առաջարկվող օրական չափաբաժնի սահմաններում:



Եթե դուք ուտում եք ավելի շատ, քան խորհուրդ է տրվում, դրանք հակառակ ազդեցությունն են ունենում:Ընկույզները բավականին բարձր կալորիականություն ունեն:
Եթե ընկույզ ուտելուց հետո կարող եո փքվածություն զգալ:
Դրանից խուսափելու համար կարևոր է օգտագործել ընկույզի առաջարկված քանակությունը։

Մազաթափություն, փխրուն եղունգներ, բերանի տհաճ հոտ, մկանների և հոդերի ցավ:
Այս բոլոր ախտանիշները սելենիումով թունավորման ախտանիշներ են՝ հազվագյուտ, բայց լուրջ հիվանդություն, որը կարող է առաջանալ մեծ քանակությամբ ընդեղեն օգտագործելու արդյունքում:

 


Ընկույզներն այնքան հարուստ են սելենով, որ որոշ սննդաբաններ խորհուրդ են տալիս օրական ընդամենը 4 ընկույզ ուտել:

 

Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։



Ամենաընթերցվածը