Ինչու՞ է պետք հավի ձվերը գլխիվայր շրջել․ Գիտեի՞ք այս մասին

Դիտումներ 1439

Ինչու՞ է պետք հավի ձվերը գլխիվայր շրջել․ Գիտեի՞ք այս մասին

Ես այն տնային տնտեսուհիներից եմ, ովքեր չեն պատկերացնում խոհանոցն առանց ձվի։ Իմ ընտանիքում օրը սկսում են դրանցով, դրանք հիմնական ուտեստների, նախուտեստների և աղանդերի մի մասն են:

Ուստի ես հնարավորինս բծախնդիր եմ խանութում ձու ընտրելիս և տանը պատրաստելիս։ Ձվի պիտանելիության ժամկետին հետևելը ինձ համար խնդիր չէ։

Այս հնարքը մայրիկիցս սովորել եմ պատանեկությանս տարիներին։ Չնայած այն ժամանակ մենք ունեինք մեր սեփական հավերը, այնուամենայնիվ մենք անընդհատ ստուգում էինք մեր ձվերի պիտանելիության ժամկետը:

Սկսենք նրանից, որ հավի ձվերը կարելի է պահել սենյակային ջերմաստիճանում ոչ ավելի, քան 25 օր։ Սառնարանը մեկ շաբաթով երկարացնում է ձվի պահպանման ժամկետը, ոչ ավելին։

Այսպիսով, պարզվում է, որ հավի ձվերը մնում են օգտագործման համար մոտ մեկ ամիս: Բայց ավելորդ չի լինի ինքդ քեզ ապահովագրելը.

Ձվի թարմությունը որոշելու համար դրեք այն մի բաժակ ջրի մեջ: Եթե այն անմիջապես ընկնում է հատակը, այն կարող է ապահով կերպով օգտագործվել սննդի համար ևս մի քանի շաբաթ:

Մինչև կեսը լողացող ձուն շատ շուտով կկորցնի իր թարմությունը։ Բայց ավելի լավ է դեն նետել այն ձուն, որն ամբողջությամբ լողացել է դեպի վեր։

 

Ինչպես պահել ձվերը

Որոշ սառնարաններ դռան դարակում ունեն ձվի հատուկ խցիկներ: Բայց դա չի նշանակում, որ ձվերը պետք է այնտեղ պահվի։

Խորհուրդ ենք տալիս այս դրանք տեղափոխել սառնարանի ներս: Այս կերպ ձվերը կխուսափեն ջերմաստիճանի փոփոխություններից՝ անընդհատ բացվող դռների պատճառով։

Սա հրահանգների առաջին կետն է այն մասին, թե ինչպես կարելի է ձվերը ավելի երկար պահել օգտագործման համար: 



Ձվի դեղնուցի և աղի միջոցով վերացրեք մարմնի վրայի ճարպագնդերը

Ճարպային հյուսվածքի արագ և հեշտ հեռացում միանգամայն բնական ճանապարհով

Ահա ճարպերի հեռացման լուծումը` բնական բաղադրատոմսով։ 

 

 

Բաղադրատոմս թիվ 1.
Պատրաստել ալյուրի և մեղրի խառնուրդ։ Տեղադրեք այն տեղում, որտեղ դուք ունեք ճարպային հյուսվածք: Խառնուրդը քսել 0,5-ից 1 սմ հաստությամբ շերտով։ Այնուհետև դրա վրա դրեք թղթե անձեռոցիկ, թաշկինակ կամ շղարշ:

Այս պատրաստուկը պահեք մեկուկես օր, այս խառնուրդին անհրաժեշտ է 36 ժամ աշխատելու համար։ Երբ այն ներծծվի, նորից քսեք։ Կրկնեք 7-8 օր և հետո ձեր հյուսվածքը կպատռվի և ամեն ինչ դուրս կգա:

Բաղադրատոմս ոիվ 2.
Այն պահանջում է մեղվի խայթոց անմիջապես տուժած տարածքի վրա: Յոթ օրից ճարպային հյուսվածքը կվերանա։ Այս մեթոդը երկար տարիներ հայտնի է որպես ճարպերի հեռացման շատ արդյունավետ մեթոդ։



Ինչպես դա անել.
Վերցրեք մեղուն պինցետով, բերեք այն խնդրահարույց տարածք և թույլ տվեք, որ մեղուն խայթի ձեզ: Մի վախեցեք խայթոցից, քանի որ այն իրականում այնքան էլ չի ցավում: Զգուշացումներ, եթե դուք ալերգիա ունեք մեղվի խայթոցից, մի արեք դա՝ տարբեր բարդությունների և նույնիսկ հոսպիտալացումից խուսափելու համար։

Բաղադրատոմս թիվ 3
 

Վերցրեք ձվի դեղնուցը և խառնեք երկու մեծ գդալ աղի հետ։ Խառնուրդը պատրաստելուց հետո կիրառեք այն օրը 4 անգամ, մինչև այն ամբողջովին անհետանա։

Բաղադրատոմս թիվ 4
Կիրառեք պրոպոլիս այն վայրում, որտեղ խնդիրներ ունեք։ Օգտագործեք մի քանի օր մինչև ապաքինումը:

Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։



Ամենաընթերցվածը