Ինչու՞ է պետք ամեն օր երեք ձու ուտել․ Ես հենց հիմա կսկսեմ ձու ուտելը
Բոլորը գիտեն, որ ձուն պարունակում է մեծ քանակությամբ խոլեստերին, ուստի մարդիկ փորձում են չուտել այն։ Այնուամենայնիվ, ձուն շատ օգտակար է մեր օրգանիզմի համար։
Պետք է ամեն օր ձու ուտել, և ահա պատճառների ցանկը.
Հակառակ տարածված կարծիքի, ձուն նվազեցնում է վատ խոլեստերինի մակարդակը: Դրանք պարունակում են 180-186 մգ, մինչդեռ լյարդը արտադրում է 1000-2000 մգ։ Օրական 3 ձու ուտելով՝ կարող եք նվազեցնել վատ խոլեստերինի մակարդակը։
Ձուն դրական է ազդում ոսկորների վրա։ Դրանք պարունակում են կալցիում և վիտամին D։
Ձուն օգտակար է մկանների աճի համար և պարունակում է մեծ քանակությամբ սպիտակուցներ: 2 ձուն ունի նույն սպիտակուցի պարունակությունը, ինչ միջին մսի կտորը։
Դրանք պարունակում են նաև այնպիսի օգտակար նյութեր, ինչպիսիք են՝ մագնեզիումը, երկաթը, ֆոսֆորը, A, E, B12, B6 վիտամինները։
Ձուն օգնում է նիհարել․ Դրանք պարունակում են օգտակար նյութեր, որոնք օգնում են ազատվել անցանկալի նստվածքներից։
Ձուն տեսողության խնդիրների հիանալի կանխարգելման միջոց է։ Դրանք պարունակում են լյուտեին և զեաքսանտին, որոնք մի քանի անգամ նվազեցնում են կատարակտի հնարավոր զարգացումը։
Ձվի դեղնուցով պատրաստեք այս միջոցը, որը կարող է բուժել ավելի քան 100 հիվանդություն
Ձեզ հարկավոր է․
ձիթապտղի յուղ (1 լիտր)
դեղին մեղրամոմ (200 գրամ)
պինդ խաշած ձվի դեղնուց (4 հատ)
Ձվերը եփել և դեղնուցներն առանձնացնել։ Հիշեք, որ ձուն պետք է լինի տնական և թարմ։ Դեղնուցները պատառաքաղով տրորել և բաժանել երեք մասի։
Լցնել ձեթը տարայի ամանի մեջ և տաքացրեք այն:
Յուղին մոմ ավելացրեք։ Թույլ կրակի վրա թող հալվի։
Հենց որ մոմով յուղը սկսի եռալ, մատներով վերցրեք դեղնուցների մի մասը և հունցելով՝ տրորեք ամանի մեջ։ Ավելացրեք դեղնուցը աստիճանաբար և հենց այն ժամանակ, երբ լսեք ձայներ եռացող խառնուրդի մեջ։ Մի դադարեք խառնել: Երբ փրփրի հանեք կրակից և թողեք սառչի։
Կրկին կրակի վրա դնել, որպեսզի նորից եռա, ավելացնել դեղնուցների երկրորդ մասը և հարել։
Նույն կերպ վարվեք դեղնուցների երրորդ մասի հետ։
Թասը մի կողմ դրեք, թող յուղը մի փոքր հանգստանա և քամեք (ցանկալի է՝ նեյլոնե շղարշով):
Ահա հրաշք քսուքը պատրաստ է։
Հիվանդությունների ցանկը, որոնք բուժում է քսուքը.
Թարախային օտիտ - պետք է բամբակը պտտել և թաթախել քսուքի մեջ։ Ապա բամբակը մտցրեք ականջի մեջ: Միևնույն ժամանակ քսուքը քսեք ականջի հետևին: Փոխեք բամբակը ըստ անհրաժեշտության: Թարախը դուրս կգա առանց վիրաբույժի միջամտության։ Քսուքը վերացնում է բորբոքային գործընթացը և ապահովում թարախի արտահոսքը ականջից։
Ստամոքսի ցավ - յուրաքանչյուր կերակուրից առաջ ընդունեք թեյի գդալի այս խառնուրդից:
Փորկապություն - օրական երեք անգամ ուտելուց առաջ կես թեյի գդալ ընդունեք այս միջոցից։
Բուժիչ քսուքը կհանգստացնի ստամոքսի և աղիների ցավերը, կհեռացնի թարախը միզապարկից և երիկամներից։ Այն հիանալի կմաքրի արյունը և մարմնի վրա վերջնականապես կվերանան թարախակույտերը և բշտիկները։
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։