Սա շատ վտանգավոր է, թե երեխաների, թե կանանց համար․ Այն ուտում ենք մենք ամեն օր

Դիտումներ 16518

Սա շատ վտանգավոր է, թե երեխաների, թե կանանց համար․ Այն ուտում ենք մենք ամեն օր

Քանի որ երեխաները մեծանում են և հատկապես կալցիումի կարիք ունեն իրենց օրգանիզմը կառուցելու համար, նրանց ֆիտիկ թթվի ընդունումը պետք է նվազագույնի հասցվի:

Հատկապես եթե ոսկրային հյուսվածքի հետ կապված խնդիրներ կան՝ երեխան շատ դանդաղ է աճում, ատամները ուշ են ամրանում և այլն։ Առողջ երեխաներին կարելի է տալ վարսակի փաթիլներ կամ ալյուր, բայց չափավոր։
Ծերության ժամանակ կանանց սեռական հորմոնների նվազման պատճառով կանայք նույնպես սկսում են խնդիրներ ունենալ աղիքներում կալցիումի կլանման հետ։ Այս գործընթացների պատճառով կոտրվածքները հաճախ տեղի են ունենում տարեց կանանց մոտ: Նրանց համար չափազանց անցանկալի է հաճախակի վարսակի ալյուր ուտելը։ Շատ ավելի առողջարար է այն փոխարինել այլ շիլաներով՝ գարի, հնդկաձավար, կորեկ։

 


Մեկ այլ խնդիր կապված է այժմ հայտնի պատրաստի վարսակի ալյուրի հետ, որը կաթով լցնում են և այսպես ուտում գրեթե ամեն առավոտ։
Բացի նույն ֆիտաթթվից, այս մթերքը պարունակում է մեծ քանակությամբ օսլա։ Մարսողության ընթացքում այն ​​վերածվում է շաքարի, այնուհետև՝ գլյուկոզայի, որն առաջացնում է մեծ քանակությամբ ինսուլինի արտազատում։ Եթե ​​դուք շատ հաճախ եք վարսակի ալյուր ուտում, ապա հեշտ է զարգանում շաքարախտը։
Վերջին նախազգուշացումը վերաբերում է սնձան անհանդուրժողականություն ունեցող մարդկանց: Մարմնի այն ընկալելու անկարողությունը ժամանակի ընթացքում վերածվում է լուրջ հիվանդության՝ ցելիակիայի կամ ցելիակային էնտերոպաթիայի: Այս հիվանդները չեն կարողանում մարսել այնպիսի հացահատիկներ, ինչպիսիք են վարսակը, ցորենը և գարին:
Շատ հաճախ այս հիվանդությունը տեղի է ունենում երեխաների մոտ, ուստի մայրերը պետք է շատ զգույշ լինեն վարսակի ալյուրի և այլ հացահատիկ օգտագործելուց:



Ես վարսակի օգնությամբ բուժվել եմ շաքարային դիաբետից․ Ձեզ եմ ներկայացնում գաղտնիքը, փայփայեք այս բաղադրատոմսը

Շաքարային դիաբետը համարվում է աշխարհում ամենատարածված հիվանդություններից մեկը։ Արյան մեջ շաքարի նորմալ մակարդակի պահպանումը առաջին կարևոր կանոնն է այս հիվանդությամբ տառապող յուրաքանչյուր մարդու համար։ Այս հոդվածում մենք ձեզ կպատմենք արյան շաքարը նվազեցնելու ամենապարզ, բայց շատ արդյունավետ միջոցները:

Անհրաժեշտ է կես բաժակ վարսակի վրա լցնել երեք բաժակ զտած կամ եռացրած ջուր, ապա խառնուրդը դնել դանդաղ կրակի վրա և եռացնել տասից տասնհինգ րոպե։ 

Թողեք արտադրանքը եփվի (մոտ մեկ ժամ): Վերցրեք կես բաժակի թուրմը՝ օրը երեք-չորս անգամ՝ ուտելուց առաջ։ Բուժման մեկ կուրսի տևողությունը՝ երկու-երեք շաբաթ։

 

 

Մյուս ժողովրդական միջոցը պատրաստելու համար պետք է հավասար քանակությամբ խառնել հետևյալ մանրացված բաղադրիչները՝ լորենու ծաղիկը, դափնու տերեւ, հապալասի տերեւները, եղինջը և երեքնուկը։ 

Ստացված խառնուրդից մեկ կամ երկու ճաշի գդալ եփեք մեկ բաժակ եռման ջրով և թողեք թրմվի քսան րոպե տաք տեղում։ Օգտագործեք օրական մեկ բաժակի մեկ երրորդը:

 

 



Ինչու՞ չի կարելի առավոտյան վարսակի փաթիլներ ուտել

Ինչու՞ չի կարելի նախաճաշին վարսակ փաթիլներ ուտել: Վարսակի փաթիլները շատերի համար առավոտյան ամենասիրված կերակուրն է, քանի որ վարսակի փաթիլներն օգտակար է առողջության համար, ինչպես մենք բոլորս գիտենք:

Վարսակի փաթիլները պարուրում է ստամոքսի լորձաթաղանթը՝ նորմալացնելով նրա աշխատանքը։ Քաշը նորմալացնելու համար խորհուրդ է տրվում 15 օր վարսակի ալյուր ուտել։ Միաժամանակ մարդն ազատվում է փորկապությունից։

Այնուամենայնիվ, ամեն ինչ այնքան վարդագույն չէ, որքան թվում է առաջին հայացքից։ 

Անընդհատ վարսակի փաթիլներ ուտելը, այն էլ՝ մեծ քանակությամբ, վնասակար է և նույնիսկ վտանգավոր առողջության համար։
Բանն այն է, որ յուրաքանչյուր գաստրոէնտերոլոգ ձեզ կասի, որ վարսակի փաթիլները պարունակում է ֆիտաթթու՝ մի նյութ, որը հետաձգում է աղիներում կալցիումի կլանումը։


Ավելին, ֆիտիկ թթուն ոչ միայն թույլ չի տալիս կալցիումի ներծծումը մարմնում, այլև մեր ոսկորներից մաքրում է անհրաժեշտ հետագծային տարրը: Ուստի, եթե դուք պլանավորում եք վարսակի փաթիլներով դիետա պահել, նախ պետք է խորհրդակցեք ձեր բժշկի հետ։

Իհարկե, ամենևին էլ չարժե հրաժարվել վարսակի փաթիլներից, սակայն այս մթերքը անհրաժեշտ է մարդու օրգանիզմին։ Պարզապես փորձեք վարսակի ալյուրը փոխարինել այլ ձավարեղենի՝ հնդկաձավարի, եգիպտացորենի, կորեկի հետ, որոնք նույնպես շատ օգտակար են։

Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։

 


Ամենաընթերցվածը