Սրտխառնոց առաջանալու հիմնական պատճառը և ինչ անել այդ ժամանակ
Սրտխառնոցը ախտանիշ է, որն առաջանում է մարմնի ինչ-որ տեղ թաքնված խնդրի պատճառով: Պատճառների ըմբռնումը կարևոր է դրա արագ վերացման համար:
Առաջանում է ալերգիայի կամ որոշ մթերքների նկատմամբ անհանդուրժողականության պատճառով:
Երբեմն սրտխառնոցի պատճառը պայմանավորված է անձի կողմից չճանաչված ալերգիայի պատճառով: Այդ իսկ պատճառով, եթե այս ախտանիշը հայտնաբերվում է ալերգիայի հետ միասին, դա կարող է լինել մարմնի բնական ռեակցիա:
Հարկ է նաև նշել, որ սնունդն ինքնին այնքան էլ սրտխառնոց չի առաջացնում, դա կախված է մարսողական համակարգից: Սնունդը, որը կարող է օգտակար լինել մեկ անձի համար, կարող է այս անհանգստություն պատճառել մյուսին:
Սրտխառնոցը վերացնելու ամենաարդյունավետ և բնական լուծումներն են.
Սառը կոմպրես
Մարմնի ջերմաստիճանի բարձրացումը մարմնի ներքին փոփոխությունների ցուցիչ է, որն իր հերթին կարող է սրտխառնոց առաջացնել: Այս դեպքում անհապաղ բուժումը գլխին և ճակատին սառը կոմպրես կիրառելն է՝ ջերմաստիճանը հավասարակշռելու համար:
Փորձեք հանգստանալ
Սովորաբար սրտխառնոցն ուղեկցվում է գլխապտույտով, ուստի խորհուրդ է տրվում անհապաղ հանգստանալ։ Որքան հնարավոր է շատ, դուք պետք է փորձեք քնել այս ժամանակահատվածում: Այն օգնում է հաղթահարել անհանգստությունը, սթրեսը և մկանային լարվածությունը:
Կերեք փափուկ սնունդ և խմեք շատ հեղուկներ
Սրտխառնոցի ժամանակ սննդի կարիքը կտրուկ նվազում է։ Եթե կա փսխում, ապա ջրազրկումն անխուսափելի է։ Այդ իսկ պատճառով արժե խմել հավի կամ բանջարեղենի արգանակ, դրանք կարող են հակազդել այս ախտանիշին։
Տնային միջոցներ սրտխառնոցի դեմ
Ջրի պակասը, այրոցը, միգրենը, մարսողության խանգարումները, ջերմային հարվածները, գլխապտույտը, սննդային թունավորումները, տարբեր վարակիչ հիվանդությունները կարող են առաջացնել սրտխառնոց: Սրտխառնոցը տարածված է նաև հղիության վաղ փուլերում կամ որպես քաղցկեղի բուժման կողմնակի ազդեցություն:
Սրտխառնոցը հաճախ կապված է գլխապտույտի, քրտնարտադրության, փսխման և անտարբերության հետ:
Կան մի քանի տնային միջոցներ, որոնք բնականաբար օգնում են սրտխառնոցի դեմ և գործում են առաջին անգամ իսկ օգտագործելուց:
- Կոճապղպեղ՝ սրտխառնոցի դեմ
Կոճապղպեղը սրտխառնոցի դեմ ամենատպավորիչ տնային միջոցներից է: Նրա եթերային յուղերը և ֆենոլային միացությունները գործում են նյարդային համակարգի, ստամոքսի և աղիքների վրա և օգնում են նվազեցնել սրտխառնոցը: Կոճապղպեղը շատ օգտակար է հղիության ընթացքում սրտխառնոցի, ինչպես նաև քիմիաթերապիայի դեպքում։
Կոճապղպեղ օգտագործելու համար՝ 1/2 թեյի գդալ քերած կոճապղպեղը ավելացրեք 1 բաժակ եռման ջրի մեջ։ Ծածկեք և թողեք եփվի 5-10 րոպե: Քամեք և ավելացրեք մի քիչ կիտրոնի հյութ կամ մեղր և խմեք տաք վիճակում։ Խմեք օրական առավելագույնը 3 բաժակ կոճապղպեղով թեյ։
Նշում. Կոճապղպեղը կարող է փոխազդել հակամակարդիչ դեղամիջոցների հետ և պետք է խուսափել այդպիսի դեղամիջոցներ ընդունելիս: Եվ նաև զգույշ եղեք, եթե արյան բարձր ճնշման հետ կապված խնդիրներ ունեք։
- Մեխակ՝ սրտխառնոցը դադարեցնելու համար
Մեխակը հակաբորբոքային է և հանգստացնող: Նրա մեջ պարունակվող էուգենոլը նպաստում է մարսողական ֆերմենտների սեկրեցմանը, բարելավում է մարսողությունը։ Արդյունքում այն օգնում է կանխել սրտխառնոցը, փքվածությունը, զկռտոցը և ստամոքսի խնդիրները:
Դա օգտագործելու համար մեկ բաժակ եռացրած տաք ջրի մեջ ավելացրեք 1/2 թեյի գդալ մեխակի փոշի, ծածկեք և թողեք 5 րոպե մնա: Այնուհետև քամեք և խմեք։
Կարող եք նաև 1-2 մեխակ ծամել՝ սրտխառնոցն արագ ազատելու համար։
3. Խնձորի քացախ
Խնձորի քացախը օգտակար է գլխապտույտի, միգրենի և սննդային թունավորումների հետևանքով առաջացած սրտխառնոցի դեպքում։ Այն նաև համատեղելի է մարսողության հետ և օգնում է ստամոքսի տարբեր հիվանդությունների դեմ, որոնք առաջացնում են սրտխառնոց:
Խնձորի քացախ օգտագործելու համար՝ 1 ճաշի գդալ խնձորի քացախը խառնեք մի բաժակ ջրի հետ: Ըստ ճաշակի ավելացնել նաև մեղր:
4. Արդյունավետ կիտրոնը կդադարեցնի սրտխառնոցը
Կիտրոնը պարունակում է չեզոքացնող թթուներ, որոնք հատկապես արդյունավետ են սրտխառնոցի դեմ։ Այս թթուները նպաստում են ստամոքսում բիկարբոնատների ձևավորմանը, որն էլ իր հերթին օգնում է պայքարել գրիպի, այրոցի, մարսողության խանգարման կամ փքվածության հետևանքով առաջացած սրտխառնոցի դեմ: Այն նաև վերականգնում է մարմնի pH հավասարակշռությունը և նպաստում մարսողությանը:
Կիտրոն օգտագործելու համար. 1 թեյի գդալ թարմ քամած կիտրոնի հյութը խառնեք մեկ թեյի գդալ մեղրի հետ և կամաց-կամաց ծեփեք խառնուրդը՝ անմիջապես ազդելու համար:
Որպես այլընտրանք, կարող եք կես կիտրոնի հյութը խառնել մեկ բաժակ ջրի մեջ, մի քանի րոպե ներշնչել խառնուրդը, ապա դանդաղ խմել։
5. Անանուխը թեթևացնելու համար
Անանուխը հանգստացնում է ստամոքսի լորձաթաղանթը: Այն նաև ունի հակասպազմոդիկ ազդեցություն, լավացնում է մարսողությունը և օգնում է ազատվել սրտխառնոցից: Անանուխը շատ արդյունավետ է հատկապես հետվիրահատական սրտխառնոցի և աղիքային կոլիկից հետո։
Պարզապես 1 թեյի գդալ անանուխի չոր տերևները մի բաժակ տաք ջրի մեջ դնել, ծածկել և թողնել 3-5 րոպե: Ավելացնել 1 թեյի գդալ մեղր ըստ ճաշակի և խմել տաք թեյ։
6. Դարչին
Դարչինը պարունակում է կատեխիններ, որոնք շատ օգտակար են սրտխառնոցի դեմ։ Կատեխիններն ունեն ուժեղ հակաօքսիդանտ ազդեցություն, պաշտպանում են լյարդը թունավոր նյութերից, ինչպես նաև ունեն հակաբակտերիալ և հակավիրուսային ազդեցություն: Այն նաև թեթևացնում է ստամոքսի գրգռվածությունը և շատ օգտակար է մարսողության խանգարման, թթվային անբավարարության, գազերի և փսխման պատճառով առաջացած սրտխառնոցի դեպքում:
10 րոպե 250 մլ եռման ջրին ավելացրեք ½ թեյի գդալ դարչինի փոշի: Քամել և ավելացնել 1 թեյի գդալ մեղր՝ ըստ ճաշակի։ Դարչինով թեյը խմեք դանդաղ։
Նշում. Եթե սրտխառնոցը շարունակվում է ավելի քան 24 ժամ, դիմեք բժշկի: