Ինչու չի կարելի սուրճ խմել պատրաստելուց անմիջապես հետո. ուռուցքաբանների պատասխանը
Դիտումներ 974
Սուրճը և թեյը տոնիկ և անուշաբույր ըմպելիքներ են, որոնք շատերն են վայելում:
Բայց միևնույն ժամանակ ոչ բոլորը գիտեն, թե ինչպես ճիշտ խմել դրանք՝ առողջությանը վնաս չպատճառելու համար։
Եթե ըմպելիքը պատրաստվում է ջրի հիման վրա 90 աստիճանով, ապա դա կառաջացնի կերակրափողի լորձաթաղանթի այրվածքներ, մի քանի անգամ կավելացնի ուռուցքաբանության զարգացման ռիսկը։
Մեծ Բրիտանիայից բժիշկները նույնիսկ մի շարք հետազոտություններ են անցկացրել՝ ապացուցելու տաք ըմպելիքների վտանգավորությունը:
Նրանք պարզել են, որ այն մարդիկ, ովքեր շատ տաք սուրճ են խմում, ավելի հավանական է, որ հիվանդանան կերակրափողի քաղցկեղով:
Ըստ բժիշկների՝ հավանականությունը մեծացել է 5,5 անգամ։
Բժիշկներին խնդրում են տաքացնող ըմպելիքներ օգտագործել միայն եփելուց առնվազն հինգ րոպե հետո, երբ ջերմաստիճանը մոտ 60 աստիճան և ցածր է:
Ամենաընթերցվածը