Ինչու չի կարելի կարտոֆիլ ուտել, երբ այն այսպիսի տեսք ունի․ Կանաչ կարտոֆիլը կարող է վտանգավոր լինել ձեր առողջության համար
Կան մի քանի բաներ, որոնք մենք իսկապես սիրում ենք: Դրանցից մեկը կարտոֆիլն է։ Կարտոֆիլից կարելի է շատ զարմանալի ուտեստներ պատրաստել, հնարավորությունները բառացիորեն անսահման են: Բայց կա կարտոֆիլի մեկ թերություն՝ այն պետք է պահվի որոշակի միջավայրում։
Բոլորս էլ լսել ենք, որ կարտոֆիլը պետք է պահել չոր ու մութ տեղում։ Բայց նաև կարտոֆիլը խոնավ ու լուսավոր նկուղում պահելը չի ազդում համի վրա։
Երբ դուք կարտոֆիլ եք պահում այնտեղ, որտեղ այն չափազանց խոնավ է կամ շատ շոգ, դուք հավանաբար տեսել եք, թե ինչ է տեղի ունենում. նրանք հակված են բողբոջելու և նույնիսկ մի կողմը մի փոքր կանաչում է:
Կարտոֆիլի մեջ սոլանինը հայտնաբերվում է, երբ այն չափազանց երկար է պահվում սխալ միջավայրում (ինչպես ասացինք՝ ինչ-որ խոնավ, լուսավոր, տաք միջավայրում): Եթե դուք ուտում եք կարտոֆիլ այս տեսքով, ապա սոլանինը կարող է ձեզ շատ տհաճ անակնկալ մատուցել հիվանդության տեսքով, երբեմն՝ մահացու։
Ըստ Իռլանդիայի Սննդի Անվտանգության Կազմակերպության՝ դուք կիմանաք, որ կարտոֆիլ ուտելուց հետո չափից շատ սոլանին եք ստացել, եթե ստամոքսի ցավ և քնկոտություն զգաք։ Նրանք նաև առաջարկում են կանաչ կարտոֆիլը մաքրել և ուտել այն մասերը, որոնք կանաչ չեն, բայց եթե կարտոֆիլը դառը համ ունի, անմիջապես դեն նետեք այն։