Ունեմ սեփական տուն և երբեք դեն չեմ նետում կարտոֆիլի կեղևը․ Տեսեք ինչ օգուտ է տալիս այն

Դիտումներ 8367

Ունեմ սեփական տուն և երբեք դեն չեմ նետում կարտոֆիլի կեղևը․ Տեսեք ինչ օգուտ է տալիս այն

Մենք ձեզ կասենք, թե ինչու է կարտոֆիլի կեղևը օսլայի հարուստ աղբյուր, որի կարիքն այդքան շատ ունի հաղարջը։ Դրանից նրա հատապտուղները հասնում են կեռասի չափի։ Ուստի կանոն դարձրեք ոչ թե դեն նետել կարտոֆիլի կեղևը, այլ հավաքել, չորացնել և պահել մինչև ճիշտ ժամանակը։

 

 

Ավելի լավ է դրանք պահել գործվածքից տոպրակների մեջ։ Ամբողջ գարուն և ամառ կարտոֆիլի չոր կեղևները լցրեք թփերի տակ կամ եփեք եռացող ջրով և օգտագործեք հովացած արգանակը հաղարջը ջրելու համար։

Կարտոֆիլի կեղևները կարող են օգտագործվել նաև որպես պարարտանյութ կաղամբ և վարունգ տնկելիս։ 



Քչերը գիտեն՝ ի՞նչ է կարտոֆիլի կաթը, ինչպես և ինչու պատրաստել այն. օգտակար հատկությունները

Գաստրոնոմիական  վերջին ոչ կաթնամթերքի կաթը ընկույզի կամ սիսեռի սպիտակուցի նոր խառնուրդ չէ: Դա կարտոֆիլի կաթ է: Այո, այո, գրեթե կաթնագույն ըմպելիք՝ պատրաստված բոլորի սիրելի կարտոֆիլից։ Այն դեռ հասանելի չէ բոլորին, բայց դուք կարող եք այն պատրաստել տանը՝ ընդամենը մի քանի բաղադրիչներով:

 
Կարտոֆիլի կաթի պատրաստումը։
Ժամանակակից բուսակերների համար կան բազմաթիվ բույսերի վրա հիմնված կաթի տարբերակներ: Վարսակի ալյուրը, սոյան, նուշը, պնդուկի կաթը և կոկոսի կաթը ընդամենը մի քանի համեղ օրինակներ են: Կարտոֆիլի կաթը սեզոնի նորույթն է։ Ընդամենը մի քանի բաղադրիչներով դուք նույնպես կարող եք պատրաստել զարմանալիորեն հարուստ, բուսական կաթի խմբաքանակ:

Ինչ է կարտոֆիլի կաթը: Ինչու՞ օգտագործել կարտոֆիլի կաթը:
Ինչպե՞ս ինքներդ պատրաստեք կարտոֆիլի կաթ:

Կարտոֆիլի կաթը կովի կաթի ևս մեկ գերժամանակակից այլընտրանք է: Ներկայումս այն պատրաստի տեսքով մատակարարվում է Եվրոպայում շվեդական Veg of Lund ընկերության կողմից DUG ապրանքանիշով։ Ընկերությունը ստացել է 2021 World Food Innovation Awards մրցանակաբաշխությունը՝ իր կարտոֆիլի ըմպելիքների համար «Լավագույն ալերգիկ արտադրանք» անվանակարգում: Ապրանքանիշը արագորեն երկրպագուներ է ձեռք բերում երեք տեսականիով` օրիգինալ, կծուծ ախորժակ բացող նախուտեստ և բարիստա:

Ինչու՞ օգտագործել կարտոֆիլի կաթը:

Կարտոֆիլի կաթին անցնելու մի շարք լավ պատճառներ կան: Սա լավ այլընտրանք է բուսական ընկույզի կաթին ալերգիա ունեցողների կամ նրանց համար, ովքեր ցանկանում են ընտրել ավելի կայուն տարբերակ:

Խմիչքը մատչելի է՝ շատ ավելի էժան, քան ընկույզի կաթը։ Խելացի խմողները կգնահատեն, որ կարտոֆիլի կաթն ունի ածխածնի հետք, որը 75%-ով պակաս է կովի կաթից և 56 անգամ ավելի քիչ ջուր է պահանջում սկզբնական արտադրանքի աճեցման համար՝ համեմատած առաջատար ոչ կաթնամթերքի՝ նուշի հետ: Բացի այդ, կարտոֆիլը պարունակում է բազմաթիվ հանքանյութեր, վիտամիններ, ինչպես նաև ածխաջրեր և մանրաթելեր:

Այս կաթն ընդունելու ամենադժվարը այն գաղափարն է, որ դուք կարտոֆիլով ջուր եք խմում: Կարտոֆիլը համեղ է, երբ թխում է, տապակում կամ դառնում է շագանակագույն: Բայց կաթը կարտոֆիլից:

Ինչպե՞ս ինքներդ պատրաստեք կարտոֆիլի կաթ:
Կարտոֆիլի տնական կաթ պատրաստելը հեշտ չէ. սա ձեր միջին քաղցր կարտոֆիլը չէ, որ երեխան կարող է համտեսել: Եթե ​​դուք խախտում եք տեխնոլոգիան, դուք ստանում եք միայն մի փոքր դառը խմիչք: Կարևոր է ճշգրիտ չափել քաղցրացուցիչի և ջրի քանակը:

Մաքրած սպիտակ կարտոֆիլը եփեք մինչև փափկի փոքր քանակությամբ ջրի մեջ, ապա քամեք արգանակը և խառնեք քաղցրացուցիչի, աղի և ջրի հետ բլենդերի մեջ՝ հարելով մինչև հարթվի: Խոհարարները միաձայն խորհուրդ են տալիս ավելացնել թրջած ճերմակած նուշ՝ ընկույզի նուրբ համի և յուղալի հյուսվածքի համար: Անպայման քամեք կաթը շորով և փորձեք: Կարգավորեք քաղցրությունը ձեր ցանկությամբ:

Կան կարտոֆիլի տասնյակ տեսակներ՝ տարբեր հյուսվածքներով, համով և օսլայի պարունակությամբ, և այս բոլոր գործոնները, հավանաբար, կազդեն կաթի  վրա: Սկսեք քաղցր և օսլա պարունակող սորտերից, նախընտրելի է սպիտակ մսից:

Ինչու չի կարելի կարտոֆիլը եփելուց հետո կաթսան դատարկել։

Ինչպես կարող եք կռահել, կարտոֆիլի կաթի հոտը նման է խաշած կարտոֆիլի: Իսկ համը նման է խաշած կարտոֆիլի։ Ուստի դրա մեջ շատ օգտակար կլինի նուշը, քանի որ հենց նա է վերջում ըմպելիքին հաճելի հյուսվածք և ավելի հետաքրքիր համ տալիս: Ավաղ, ընկույզից ալերգիկները ստիպված կլինեն բավարարվել կարտոֆիլի կաթի պարզեցված տարբերակով։

Կարտոֆիլին անհրաժեշտ է փոքր քանակությամբ ընկույզ, որպեսզի իսկապես մրցակցեն բուսական ծագման այլ կաթի հետ:
Ինչպե՞ս օգտագործել կարտոֆիլի կաթը:
Ըմպելիքն ունի ընդգծված կարտոֆիլի համ և փափուկ օսլայի հյուսվածք։ Պայծառ քաղցրացուցիչը կհակակշռի գերիշխող կարտոֆիլին, այնպես որ փորձեք թխկի օշարակով կամ մեղրով։

Կարտոֆիլի կաթը լավագույնս օգտագործվում է սառը ուտեստների մեջ, ինչպիսիք են մյուսլին, պուդինգները կամ սմուզիների և շեյքերի մեջ: Կարող եք նաև փորձել օգտագործել այն՝ բանջարեղենի պյուրեով կամ սերուցքային ապուրներին յուղալի երանգ հաղորդելու համար:

 

 



Կրեմ ապուր ծովախեցգետնով և մեկ գդալ կարտոֆիլի կաթով։

Կարտոֆիլի կաթը հակված է կաթնաշոռի տաք թեյի և սուրճի մեջ, այնպես որ մի ավելացրեք այն տաք ըմպելիքի մեջ: Էլ չենք խոսում այն ​​մասին, որ տաք վիճակում այս բուսական կաթի համն ուժեղ է բոլորի համար։

 

 

Կարտոֆիլի կաթի բաղադրատոմս։
Բաղադրիչներ

1 մեծ սպիտակ կարտոֆիլ,
1/4 բաժակ հում սպիտակեցված նուշ, 1 ժամ թրմած, ըստ ցանկության,
2-ից 4 ճաշի գդալ թխկի օշարակ, մեղր կամ ագավայի օշարակ,
1/2 թեյի գդալ մաքուր վանիլի էքստրակտ, ըստ ցանկության,
1/4 թեյի գդալ աղ,
3-4 բաժակ ջուր, ցանկալի է ֆիլտրացված,
Քամելու համար անհրաժեշտ կլինի նաև շղարշ:

Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։



Ամենաընթերցվածը