Ինչու չի կարելի արեւածաղկի ձեթը պահել խոհանոցում պահարանում. միայն քչերը գիտեն այդ մասին

Դիտումներ 1307

Ինչու չի կարելի արեւածաղկի ձեթը պահել խոհանոցում պահարանում. միայն քչերը գիտեն այդ մասին

Շատ տնային տնտեսուհիներ արեւածաղկի ձեթ են պահում խոհանոցի դարակներում։ Այնուամենայնիվ, ոչ բոլորը գիտեն, որ դա երբեք չպետք է արվի:

 


Դիտարկենք սա ավելի մանրամասն:
Փակ շշի մեջ յուղը պահելու իդեալական ջերմաստիճանը +7-ից +17 աստիճան է։
Այս դեպքում այն կարելի է պահել խոհանոցում պահարանում, բայց պայմանով, որ այն գտնվում է վառարանից հեռու։

 



Բաց շշի դեպքում հակառակն է. Այսպիսով, եթե արևի ճառագայթները ընկնեն յուղի վրա:
Արեւածաղկի ձեթի պահպանման ժամկետը կախված է ջերմաստիճանից։

 


Ջերմաստիճանը սառնարանում - ոչ ավելի, քան +4 աստիճան Ցելսիուս: Սա համարվում է բաց շշի պահպանման լավագույն պայմանը, քանի որ սառնությունը դանդաղեցնում է փչացման գործընթացը:
 



Այսպիսով, ավելի լավ է շիշը դնել սառնարանի դռան կամ վերին դարակի վրա։
Կարևոր է նաև իմանալ, որ արևածաղկի ձեթը չի հանդուրժում ջերմաստիճանի փոփոխությունները։ 

 


Յուղի կյանքը երկարացնելու համար ավելի լավ է այն պահել ապակե շշի մեջ։
Այժմ դուք գիտեք, թե ինչու չի կարելի արեւածաղկի ձեթը պահել խոհանոցի դարակներում:
 
 



Ամենաընթերցվածը