Ինչու չեք կարող միսը հալեցնել միկրոալիքային վառարանում. Սա շատ վտանգավոր է
Սնունդը պետք է հալեցնել մի քանի ժամվա ընթացքում` 2-ից 6 աստիճան ջերմաստիճանում: Հակառակ դեպքում, վտանգավոր բակտերիաներով սննդամթերքի աղտոտման պատճառով դուք վտանգում եք սննդային թունավորում ստանալ:
Ցածր ջերմաստիճանը արգելակում է վարակիչ հիվանդությունների հարուցիչների, այդ թվում՝ E. coli բակտերիաների աճը, մինչդեռ տաք միջավայրում միսը արագ հալեցնելու դեպքում դրանց թիվը մոտավորապես կրկնապատկվում է, ինչը կարող է հանգեցնել մարսողական տարբեր խանգարումների:
Ուստի նպատակահարմար չէ միսը հալեցնել միկրոալիքային վառարանում:
Ի՞նչ կլինի, եթե միկրոալիքային վառարանում հալեցնեք մեղրը
Երբեմն տնային տնտեսուհիները նկատում են, որ մեղրը փոխել է իր խտությունը։ Կարո՞ղ է սա ինչ-որ կերպ շտկվել:
Մեղվաբույծ Մարգարիտա Բուկինան բացատրեց, որ մեղրը կարելի է վերադարձնել իր նախկին վիճակին ջրային բաղնիքում: Դա անելու համար վերցրեք տաք ջրով տարա և դրա մեջ մի բանկա մեղր դրեք։
«Մեղրը պետք է անընդհատ խառնել, որպեսզի միասեռ լինի։ Ջուրը պետք է լինի ոչ ավելի, քան 40 ° C. սա այն օպտիմալ ջերմաստիճանն է, որը կհալեցնի և կպահպանի օգտակար հատկությունները»,- կիսվել է փորձագետը:
Բայց մեղվապահը խորհուրդ չի տալիս մեղրը հալեցնել միկրոալիքային վառարանում։ Նրա խոսքով, խոհանոցային սարքը կզրկվի բոլոր սննդանյութերից:
«Միկրոալիքային վառարանում դուք ստանում եք պարզապես քաղցր կոնֆետ մեղրի տեսքով: Դրանում ոչ մի օգտակար հատկություն չի լինի», - եզրափակեց Բուկինան:
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։