Ինչպես ընտրել լավագույն ձմերուկը

Դիտումներ 814

Ինչպես ընտրել լավագույն ձմերուկը

Պարզվում է, որ հնարավոր է հասկանալ՝ արդյոք հասած է ձմերուկը, թե ոչ՝ առանց այն կտրելու:

Ներկայացնում եմ մի քանի խորհուրդ գյուղացիներից՝ ինչպես ընտրել լավագույն ձմերուկը:

 

 

Նայեք այն հատվածին, որով ձմերուկը հենված է եղել հողին։

Հասած ձմերուկները միշտ ունենում են դեղնավուն, կամ դեղնա-նարնջագույն գույներ, բայց ոչ երբեք սպիտակ:



«Աղջիկ» և «տղա» ձմերուկներ։

 

 

 

 

Շատ մարդիկ չգիտեն, որ ձմերուկները կարելի է տարբերել նաև սեռով։ Օրինակ՝ «տղաներն» ավելի մեծ են, ունեն օվալաձև տեսք և ջրալի են: «Աղջիկները» կլորավուն են և շատ քաղցր:



Ստուգեք պոչը

 

Չորացած պոչը նշան է, որ ձմերուկը հասած է: Իսկ եթե այն կանաչ է, ուրեմն, ամենայն հավանականությամբ, ձմերուկը ժամանակից շուտ է քաղվել և հասած չէ:

 

Կա նաև ավելի հեշտ և փորձված տարբերակ



Ամենաընթերցվածը