Ինչպես ընտրել հասուն և քաղցր նուռ. Այս 3 նշանները ասել է վաճառողը
Դիտումներ 2144
Նուռը խորհուրդ է տրվում օգտագործել հոդերի հիվանդությունների կանխարգելման և աճառի առողջության համար։
Պտուղները հարուստ են դաբաղանյութերով, շաքարներով, վիտամին C-ով։ Նուռն օգտակար է սակավարյունության դեպքում։
Մրգերի օգուտները անհերքելի են։ Բայց կարևոր է, որ այն լինի հասուն, և նաև քաղցր, քանի որ քչերին դուր կգա թթու մրգերը։ Կան մի քանի նշաններ, որոնք կօգնեն ձեզ ընտրել ճիշտ նուռ։
1. Սկզբից գնահատվում է պտղի կեղեւը։ Այն պետք է լինի չոր, զերծ տարօրինակ բծերից և հոտերից: Կեղեւի վրա փորվածքներ կամ ճաքեր չպետք է լինեն։
2. Հասած ու քաղցր պտուղը ծանր է։ Հետեւաբար, ընտրելով, կարող եք համեմատել ըստ քաշի: Եթե կասկածները մնան, ապա ձայնը նույնպես կօգնի ձեզ ճիշտ ընտրություն կատարել։
Դուք պետք է նրբորեն թակեք պտուղը: Խուլ ձայնը ցույց է տալիս, որ ներսի հատիկը թթու է:
3. Միրգ ընտրելիս պետք է ուշադրություն դարձնել մրգի վերին հատվածին։ Այն նաև կոչվում է «թագ»: Այն պետք է լինի չոր, բաց և ունենա դարչնագույն երանգ։
Գոնե փոքր քանակությամբ կանաչի առկայությունը խոսում է այն մասին, որ նուռը ժամանակից շուտ է հավաքվել։
Ամենաընթերցվածը