Չեք հիվանդանա և կվերականգնեք ձեր առողջությունը, եթե լսեք ճապոնացի բժշկի խորհուրդը
Ճապոնացիները հայտնի են իրենց առողջությամբ և երկարակեցությամբ։ Նրանք վաղուց են փայփայում իրենց նախնիների բաղադրատոմսերը, հետևում են հին ավանդույթներին։ Իսկ նրանց կանայք հիանալի տեսք ունեն նույնիսկ հասուն տարիքում՝ հիմնականում հավասարակշռված սննդակարգի շնորհիվ: Եկեք պարզենք, թե կոնկրետ ինչպես են դա անում:
Ճապոնացի հայտնի գաստրոէնտերոլոգ, ավելի քան 40 տարվա փորձ ունեցող վիրաբույժ Հիրոմի Շինյան իր գրություններում գրում է, թե ինչպես ճիշտ սնվել, բարելավել ձեր առողջությունը և բարձրացնել կենսունակությունը: Նա մի ամբողջ ծրագիր է նկարել իր երկու գրքերում՝ «Առողջ սննդակարգի վտանգների մասին» և «Կախարդական ֆերմենտներ»։
Նրա խորհուրդները լսեցին ոչ միայն սովորական մարդիկ, այլև այնպիսի հայտնի մարդիկ, ինչպիսիք են Քևին Քլայնը, Սթինգը, Դասթին Հոֆմանը և շատ ուրիշներ: Նրանք կարողացան վերականգնել իրենց առողջությունը առանց որևէ դեղամիջոց օգտագործելու, այլ միայն ճիշտ սննդակարգը կարգավորելու և վատ սովորություններից հրաժարվելու միջոցով։
Սնուցման սկզբունքների փոփոխություն
Եթե ցանկանում եք պահպանել ձեր առողջությունը, ապա առաջին, և միևնույն ժամանակ կարևոր քայլը վատ սովորություններից հրաժարվելն է։ Բացի այդ, ճապոնացի գաստրոէնտերոլոգ Հիրոմի Շինյայի դիտարկումների համաձայն՝ կենդանական ծագման մթերքների օգտագործումը վնասակար է մարդու համար։ Կաթն ու կաթնամթերքը բացառություն չեն:
Բանն այն է, որ դրանք պարունակում են այսպես կոչված օքսիդացված ճարպեր, որոնք մտնելով աղիքներ՝ ավելացնում են դրա մեջ վնասակար բակտերիաների քանակը՝ առաջացնելով ազատ ռադիկալներ և տոքսիններ (ջրածնի սուլֆիդ, ամոնիակ)։ Այս բացասական ազդեցության հետևանքները այնպիսի հիվանդություններ են, ինչպիսիք են ալերգիան, լեյկոզը և շաքարախտը:
Եթե հետևում եք ճապոնացի գաստրոէնտերոլոգի առաջարկություններին, ապա պետք է հավասարակշռեք ձեր սննդակարգն այնպես, որ սահմանեք ապրանքների ճիշտ հարաբերակցությունը.
Միսը պետք է լինի ոչ ավելի, քան 10-15%:
Բուսական ծագման ապրանքներ՝ առնվազն՝ 85-90%:
Այս դեպքում պետք է պահպանել հետևյալ համամասնությունները.
Հացահատիկային - օրական սննդի ընդունման 50%-ը: Դրանք պարունակում են մարդու համար անհրաժեշտ մանրաթել և բազմաթիվ հետքի տարրեր: Բայց որպեսզի հացահատիկները չառաջացնեն հիվանդություններ (օրինակ՝ շաքարային դիաբետ), այլ միայն առավելագույն օգուտ բերեն մեր օրգանիզմին, այն պետք է սպառվի չմաքրված վիճակում։ Շագանակագույն բրինձը դրա լավ օրինակն է: Բանն այն է, որ կեղևը, որը առկա է հացահատիկի չզտված հատիկների վրա, թույլ չի տալիս ածխաջրերն արագ ներծծվել։ Արդյունքում սննդի մարսողության գործընթացը դանդաղում է, իսկ հագեցվածության զգացումն ավելի երկար է դառնում։
Մրգեր և բանջարեղեն - օրական սննդի ընդունման 35-40%-ը: Դրանք հարուստ են բջջանյութով, վիտամիններով և հետքի տարրերով, որոնք անհրաժեշտ են մարդուն ամբողջ օրգանիզմի բնականոն գործունեության համար։ Քանի որ մենք որոշ հետքի տարրեր ստանում ենք միայն որոշակի մթերքների ընդունմամբ, անհրաժեշտ է ճիշտ հավասարակշռել ձեր սննդակարգը: Բացի այդ, ավելի լավ է ուտել այնպիսի մթերքներ, որոնք ջերմային մշակման չեն ենթարկվել։
Միս - ոչ ավելի, քան օրական սննդի ընդունման 10-15% -ը: Փոքր տոկոսը պայմանավորված է նրանով, որ մեր օրգանիզմը չափազանց շատ էներգիա է ծախսում միսը մարսելու վրա։ Բացի այդ, այն դժվար է մարսվում, և դրա օգտագործումը հանգեցնում է արագ ծերացման։ Ավելի լավ է միսը փոխարինել ձկով: Բանն այն է, որ նրա ջերմաստիճանն ավելի ցածր է, քան մարդու մարմնի ջերմաստիճանը, ուստի այն ավելի հեշտ է ներծծվում օրգանիզմի կողմից, բացի այդ, պարունակում է ավելի շատ օգտակար նյութեր։ Հետևյալ սխեման կօգնի ձեզ հաշվարկել օրական մսի կամ ձկան անհրաժեշտ քանակությունը. ձեր քաշի յուրաքանչյուր կիլոգրամի համար անհրաժեշտ է օգտագործել 1 գ սպիտակուցային արտադրանք: Այսպիսով, 70 կգ քաշով կպահանջվի 70 գ միս կամ ձուկ։
Կաթնամթերքը և յուղոտ մթերքները (մարգարին, մայոնեզ, խոզի ճարպ) պետք է ամբողջությամբ հրաժարվել: Նաև մի կերեք «փախուստի վրա». հաճախ նման սնուցումը ենթադրում է բավականին վնասակար մթերքներ ուտել և մեծ կտորներով սնունդ կուլ տալ: Այն նաև պետք է մանրակրկիտ ծամել՝ մի փոքր կծելով։ Այսպիսով, դուք ավելի քիչ կուտեք և կօգնեք ձեր մարմնին մուտքային ապրանքների հետագա վերամշակման հարցում։
Գիտնականները կարծում են, որ ճիշտ սնվելու եւ առողջ ապրելակերպի օգնությամբ մարդիկ կարողանում են «վերագրել» իրենց գեները։ Սովորելով ճիշտ օգտագործել սնունդը (ոչ միայն հաճույքի համար, այլ ըստ անհրաժեշտության), հաջորդ սերունդն ավելի առողջ կլինի:
Սովորեք ճիշտ խմել ջուրը
Արթնանալուց անմիջապես հետո մի բաժակ ջուր խմեք և լվացեք ձեր դեմքը։ Այդ ընթացքում բավական ժամանակ կանցնի, մինչև կպատրաստվեք նախաճաշին: Ոչ մի դեպքում մի շրջանցեք այն, քանի որ այն շատ կարևոր է օրգանիզմի համար։ Բանն այն է, որ ուտելուց հետո տեղի է ունենում մաղձի արտահոսք, որը կուտակվել է գիշերվա ընթացքում և ելք է պահանջում։ Հակառակ դեպքում, եթե անտեսում եք նախաճաշը, ապա լեղապարկում քարեր են գոյանում։
Նախաճաշից, ճաշից և ընթրիքից առաջ խմեք 500 մլ ջուր
Համոզվեք, որ դրա ջերմաստիճանը սենյակային ջերմաստիճանում է (35-40C-ում ֆերմենտներն ավելի ակտիվ են)
Խմեք փոքր կումերով
Ինչու է ջուրը
Բանն այն է, որ ըմպելիքների մեծ մասը շաքար է պարունակում, որը նպաստում է մարդու օրգանիզմի ջրազրկմանը։ Կարևոր չէ՝ սոդա եք խմում, թե կանաչ թեյ (ի դեպ, վերջինս կարող է հանգեցնել ստամոքսի ատրոֆիկ փոփոխությունների և գաստրիտների):
Մաքուր ջուրը արագ ներծծվում է ստամոքսի պատերով և արյան շրջանառության համակարգի միջոցով մտնում է մեր մարմնի յուրաքանչյուր բջիջ: Եթե թեթեւ ծարավ եք զգում, նշանակում է, որ ժամանակն է մեկ բաժակ ջուր խմելու։ Հետաքրքիր է, որ մեզը կօգնի որոշել ջրի պակասը: Այն պետք է լինի ամբողջովին թափանցիկ գույնով: Եթե տեսնեք շագանակագույն գույն, անմիջապես ջուր խմեք:
Անկասկած, ճիշտ սնունդը և վատ սովորությունների մերժումը նպաստում են ձեր ինքնազգացողության, առողջության և կենսունակության բարելավմանը: Նրանք նաև նվազեցնում են բժիշկների մոտ «ուղևորությունների» քանակը և բոլոր տեսակի դեղամիջոցների ընդունումը: Հիշեք, որքան շուտ հոգ տանեք ձեր մասին, այնքան ավելի արագ և լավ արդյունք կլինի: