Ինչպես տապակել սմբուկը՝ գրեթե առանց ձեթի
Եթե դուք երբևէ սմբուկ եք տապակել տապակի մեջ, ապա իրավիճակը ձեզ ծանոթ է։ Սմբուկը սպունգի նման յուղ է ներծծում։ Ի՞նչ անել, եթե չես ուզում «ուտել» ավելորդ ձեթը:
1. Խորհուրդ.
Եթե ձեթ չլցնեք, սմբուկը պարզապես կվառվի։ Ինչը նույնպես վատ է։
Սմբուկը կարող եք տապակել նվազագույն յուղով հետևյալ կերպ.
Սմբուկի կտորները (ափսեներ, ձողիկներ) տապակելուց առաջ դրանք դնել միկրոալիքային վառարանում և տաքացնել առավելագույն հզորությամբ 5-7 րոպե մինչև կիսով չափ եփվի։ Սմբուկը պետք է փափկի, հյութ դուրս հանի։ Այնուհետեւ կարող եք տապակել տապակի մեջ։ Հիմա սմբուկը հազիվ թե կներծծի ձեթը։ Եվ այն շատ ավելի արագ է տապակվում՝ 30 վայրկյանում։
2. Խորհուրդ․
Սմբուկները բարակ շերտերով կամ օղակներով կտրատել, թրջել աղաջրի մեջ, ջուրը թեթև քամել, իսկ հետո խոզանակով տապակին քսել բուսայուղի բարակ շերտը։ Պարզ և շատ հարմար:
Ահա թե ինչպես էին ԽՍՀՄ-ում պատրաստում սմբուկի խավիար․ Հին բաղադրատոմս
Դդմիկի խավիարը բավականին առողջարար արտադրանք է պատշաճ սնուցմամբ, քանի որ դրա կալորիականությունը 100 գրամի դիմաց կազմում է մոտավորապես 95 կկալ: Բնական բանջարեղենի շնորհիվ, որից պատրաստվում է խավիար, այս նախուտեստը պարունակում է բազմաթիվ վիտամիններ և միկրոտարրեր, որոնք այնքան անհրաժեշտ են մարդուն, հատկապես ցուրտ սեզոնին։
Դուք նույնիսկ կարող եք ասել, որ ցուկկինի խավիարը լավ այլընտրանք է սննդային հավելումներին և վիտամիններին: Ինչ վերաբերում է բաղադրատոմսին, ապա ամեն ինչ պարզ է. Հիմքում վերցնում ենք հենց ցուկկինին, ավելացնում ենք տարբեր բանջարեղեն, ձեթ, աղ և պղպեղ, թխում, խյուս ենք անում և մատուցում։ Մենք առաջարկում ենք ավելի ճշգրիտ բաղադրատոմս.
Ձեզ անհրաժեշտ կլինի.
ցուկկինի - 250 գ;
գազար - 1 հատ;
լոլիկ - 2 հատ;
սոխ - 1 հատ;
սխտոր - 2-3 մեխակ;
ձիթապտղի յուղ - 30 մլ;
աղ;
պղպեղ.
Առաջին հերթին մենք մաքրում ենք բոլոր բանջարեղենները կեղևից։ Այնուհետև կտրեք ցանկացած ձևի և դրեք թխելու համար նախատեսված տարայի մեջ: Ջեռոցը տաքացնել 200 աստիճանով, ավելացնել բանջարեղենները։ Թխել 20 րոպե։
Այնուհետև թխած բանջարեղենը տեղափոխեք խորը ամանի մեջ և բլենդերով դարձրեք խյուսի վիճակի։ Զարդարեք խոտաբույսերով և մատուցեք:
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։