Ինչպես տապակել սմբուկը՝ գրեթե առանց ձեթի

Դիտումներ 304

Ինչպես տապակել սմբուկը՝ գրեթե առանց ձեթի

Եթե ​​դուք երբևէ սմբուկ եք տապակել տապակի մեջ, ապա իրավիճակը ձեզ ծանոթ է։ Սմբուկը սպունգի նման յուղ է ներծծում։ Ի՞նչ անել, եթե չես ուզում «ուտել» ավելորդ ձեթը:

 

1. Խորհուրդ.

Եթե ձեթ չլցնեք, սմբուկը պարզապես կվառվի։ Ինչը նույնպես վատ է։

Սմբուկը կարող եք տապակել նվազագույն յուղով հետևյալ կերպ.

Սմբուկի կտորները (ափսեներ, ձողիկներ) տապակելուց առաջ դրանք դնել միկրոալիքային վառարանում և տաքացնել առավելագույն հզորությամբ 5-7 րոպե մինչև կիսով չափ եփվի։ Սմբուկը պետք է փափկի, հյութ դուրս հանի։ Այնուհետեւ կարող եք տապակել տապակի մեջ։ Հիմա սմբուկը հազիվ թե կներծծի ձեթը։ Եվ այն շատ ավելի արագ է տապակվում՝ 30 վայրկյանում։

 

2. Խորհուրդ․

Սմբուկները բարակ շերտերով կամ օղակներով կտրատել, թրջել աղաջրի մեջ, ջուրը թեթև քամել, իսկ հետո խոզանակով տապակին քսել բուսայուղի բարակ շերտը։ Պարզ և շատ հարմար:



Ահա թե ինչպես էին ԽՍՀՄ-ում պատրաստում սմբուկի խավիար․ Հին բաղադրատոմս

Դդմիկի խավիարը բավականին առողջարար արտադրանք է պատշաճ սնուցմամբ, քանի որ դրա կալորիականությունը 100 գրամի դիմաց կազմում է մոտավորապես 95 կկալ: Բնական բանջարեղենի շնորհիվ, որից պատրաստվում է խավիար, այս նախուտեստը պարունակում է բազմաթիվ վիտամիններ և միկրոտարրեր, որոնք այնքան անհրաժեշտ են մարդուն, հատկապես ցուրտ սեզոնին։

Դուք նույնիսկ կարող եք ասել, որ ցուկկինի խավիարը լավ այլընտրանք է սննդային հավելումներին և վիտամիններին: Ինչ վերաբերում է բաղադրատոմսին, ապա ամեն ինչ պարզ է. Հիմքում վերցնում ենք հենց ցուկկինին, ավելացնում ենք տարբեր բանջարեղեն, ձեթ, աղ և պղպեղ, թխում, խյուս ենք անում և մատուցում։ Մենք առաջարկում ենք ավելի ճշգրիտ բաղադրատոմս.

 

 

Ձեզ անհրաժեշտ կլինի.

 

ցուկկինի - 250 գ;

գազար - 1 հատ;

լոլիկ - 2 հատ;

սոխ - 1 հատ;

սխտոր - 2-3 մեխակ;

ձիթապտղի յուղ - 30 մլ;

աղ;

պղպեղ.



Առաջին հերթին մենք մաքրում ենք բոլոր բանջարեղենները կեղևից։ Այնուհետև կտրեք ցանկացած ձևի և դրեք թխելու համար նախատեսված տարայի մեջ: Ջեռոցը տաքացնել 200 աստիճանով, ավելացնել բանջարեղենները։ Թխել 20 րոպե։

 

 

Այնուհետև թխած բանջարեղենը տեղափոխեք խորը ամանի մեջ և բլենդերով դարձրեք խյուսի վիճակի։ Զարդարեք խոտաբույսերով և մատուցեք:

Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։



Ամենաընթերցվածը