Բաղադրատոմսը ներկայացնում ենք քայլ առ քայլ․ Ինչպես պատրաստել սնկապուր

Դիտումներ 546

Բաղադրատոմսը ներկայացնում ենք քայլ առ քայլ․ Ինչպես պատրաստել սնկապուր

Բաղադրամասեր․

սունկ - 500 գ

ջուր - 1լ

ուրցի ճյուղ - 1 հատ.

սխտոր - 1 պճեղ

ձիթապտղի յուղ - 2 ճ.գ. լ.

կարագ - 40 գ

կրեմ առնվազն 20% յուղայնությամբ - 300 մլ

ալյուր - 3 ճ.գ. լ.

աղ, թարմ աղացած պղպեղ - ըստ ճաշակի

 

 



Քայլ 1

Սունկը մաքրեք և լվացեք կամ սրբեք խոնավ շորով: Կտրեք սնկերի ցողունները և կոպիտ կտրատեք: Կափարիչները կտրեք բարակ շերտերով:

Քայլ 2

Կլպեք և մանրացրեք սխտորը դանակի հարթ կողմով: Սնկի ոտքերը տեղափոխեք կաթսայի մեջ և ծածկեք սառը ջրով։ Ավելացնել ուրց և սխտոր։ Հասցնել եռման աստիճանի, 30 րոպե եփել թույլ կրակի վրա կափարիչի տակ։

Քայլ 3

Մեծ տապակի մեջ տաքացրեք ձիթապտղի յուղի կեսը: Դնում ենք մանր կտրատած սնկի գլխարկները, աղը՝ ըստ ճաշակի և փակում ենք կափարիչը։ Եփել բարձր ջերմության վրա՝ թափահարելով տապակը, 5 րոպե։

Քայլ 4

Ավելացնել մնացած ձիթապտղի յուղը, խառնել և տապակել սունկը՝ խառնելով ևս 10 րոպե։



Քայլ 5

Եփելուց 5-10 րոպե առաջ արգանակի մեջ դնել կաթսայի մեջ (ուրցն ու սխտորը հանել): Մի շերեփ արգանակ լցնել շերեփի մեջ և թողնել, որ մի փոքր սառչի:

Քայլ 6

Մինչ սունկը եփվում է, փոքր կաթսայի մեջ հալեցնում ենք կարագը։ Ավելացնել ալյուրը, խառնելով, երեք րոպե միջին ջերմության վրա: Եփել՝ հարելով հարելով երեք րոպե։

Քայլ 7

Սնկով արգանակը լցնում ենք բլենդերի մեջ, կաթսայի մեջ լցնում ալյուրի սոուսը։ Դնել կրակի վրա և խառնելով եռացնել։ Լցնել կրեմի մեջ աղ և պղպեղ։ Հասցնել եռման աստիճանի և անմիջապես հեռացնել կրակից։



Ամենաընթերցվածը