Բաղադրատոմսը ներկայացնում ենք քայլ առ քայլ․ Ինչպես պատրաստել սնկապուր
Բաղադրամասեր․
սունկ - 500 գ
ջուր - 1լ
ուրցի ճյուղ - 1 հատ.
սխտոր - 1 պճեղ
ձիթապտղի յուղ - 2 ճ.գ. լ.
կարագ - 40 գ
կրեմ առնվազն 20% յուղայնությամբ - 300 մլ
ալյուր - 3 ճ.գ. լ.
աղ, թարմ աղացած պղպեղ - ըստ ճաշակի
Քայլ 1
Սունկը մաքրեք և լվացեք կամ սրբեք խոնավ շորով: Կտրեք սնկերի ցողունները և կոպիտ կտրատեք: Կափարիչները կտրեք բարակ շերտերով:
Քայլ 2
Կլպեք և մանրացրեք սխտորը դանակի հարթ կողմով: Սնկի ոտքերը տեղափոխեք կաթսայի մեջ և ծածկեք սառը ջրով։ Ավելացնել ուրց և սխտոր։ Հասցնել եռման աստիճանի, 30 րոպե եփել թույլ կրակի վրա կափարիչի տակ։
Քայլ 3
Մեծ տապակի մեջ տաքացրեք ձիթապտղի յուղի կեսը: Դնում ենք մանր կտրատած սնկի գլխարկները, աղը՝ ըստ ճաշակի և փակում ենք կափարիչը։ Եփել բարձր ջերմության վրա՝ թափահարելով տապակը, 5 րոպե։
Քայլ 4
Ավելացնել մնացած ձիթապտղի յուղը, խառնել և տապակել սունկը՝ խառնելով ևս 10 րոպե։
Քայլ 5
Եփելուց 5-10 րոպե առաջ արգանակի մեջ դնել կաթսայի մեջ (ուրցն ու սխտորը հանել): Մի շերեփ արգանակ լցնել շերեփի մեջ և թողնել, որ մի փոքր սառչի:
Քայլ 6
Մինչ սունկը եփվում է, փոքր կաթսայի մեջ հալեցնում ենք կարագը։ Ավելացնել ալյուրը, խառնելով, երեք րոպե միջին ջերմության վրա: Եփել՝ հարելով հարելով երեք րոպե։
Քայլ 7
Սնկով արգանակը լցնում ենք բլենդերի մեջ, կաթսայի մեջ լցնում ալյուրի սոուսը։ Դնել կրակի վրա և խառնելով եռացնել։ Լցնել կրեմի մեջ աղ և պղպեղ։ Հասցնել եռման աստիճանի և անմիջապես հեռացնել կրակից։