Ինչպես տան պայմաններում պատրաստել մանանեխ
Բաղադրամասեր․
- Մանանեխի փոշի
- Աղաջուր 100 մլ
- Բուսական յուղ մեկ թեյի գդալ
Մանանեխի փոշին լցնում ենք ամանի մեջ, աստիճանաբար լցնում տաքացրած աղաջրի մեջ, խառնում։ Ամբողջ աղաջուրը միանգամից մի լցրեք ամանի մեջ, դժվար կլինի այն միանգամից խառնել առանց գնդիկների, և չեք կարողանա վերահսկել դրա խտությունը։ Քանի որ աղաջուրն արդեն բավականաչափ համ ունի, կարիք չկա ավելացնել աղ, շաքարավազ կամ քացախ: Բայց ցանկության դեպքում կարող եք ավելի հետաքրքիր համ հաղորդել` դրան ավելացնելով կծու պղպեղ, խնձորի սոուս, լոլիկի սոուս կամ մեղր։
Մանանեխի ամանի մեջ լցնել բուսական յուղը և հարել։ Բուսական յուղը կփափկեցնի պատրաստի մանանեխի համը։ Դրա շնորհիվ ավելի հեշտ կլինի քսել ուտելիս։ Կարող եք նաև ավելացնել մշկընկույզ կամ աղացած մեխակ։ Դնում ենք տարայի մեջ, պինդ փակում և թողնում սենյակային ջերմաստիճանում 8 ժամ՝ թրմելու։ Այնուհետև դրեք սառնարան և պահեք այնտեղ։