Ինչպես տան պայմաններում պատրաստել կիտրոնի և կոճապղպեղի կվաս

Դիտումներ 461

Ինչպես տան պայմաններում պատրաստել կիտրոնի և կոճապղպեղի կվաս

Կիտրոնի կվաս
Այս ըմպելիքի համար ձեզ հարկավոր է 3-4 խոշոր կիտրոն։ Նախապես ավելի լավ է դրանք եռացնել ջրով, որպեսզի պաշտպանվեք տարբեր քիմիական նյութերից, որոնք առատորեն պատված են դրա վրա:

 


Կվասի համար նախատեսված մեծ տարայի մեջ քամում ենք մեր կիտրոնների հյութը, ավելացնում ենք 2,5 բաժակ շաքարավազ, 20 գ խմորիչ, 100 գ չամիչ և կիտրոնի կեղև։

Ֆերմենտացման գործընթացի համար սենյակային ջերմաստիճանում 2 օրը բավական կլինի։ Ավելին, ավելի լավ է պահել սառը վիճակում:


 



Կոճապղպեղի կվաս 
Կոճապղպեղի կվասի համար կարելի է վերցնել 800 գ տարեկանի հաց, վրան լցնել եռման ջուր, որպեսզի ջուրն ամբողջությամբ ծածկի հացի զանգվածը։ Կափարիչը փակում ենք և թողնում թրմվի 5 ժամ։

 


Կոճապղպեղի արմատը մաքրում ենք և կտրատում (մոտ 7 բարակ շերտը բավական կլինի), լցնում ենք 4 լիտր ջուր և եփում ենք եռալուց մոտ 20 րոպե։
Կոճապղպեղի արգանակը սառչելուց հետո ավելացնել հացի զանգվածին և հասցնել եռման աստիճանի։ Հետո սպասում ենք, մինչև ամեն ինչ սառչի մինչև սենյակային ջերմաստիճան։
 



Այդ ընթացքում վերցնում ենք 30 գրամ խմորիչ և խառնում տաք ջրի մեջ։ Այնուհետև մեր կոճապղպեղի զանգվածին ավելացնում ենք խմորիչ, 0,5 լիտր խնձորի հյութ և 2 բաժակ շաքարավազ։
Ամեն ինչ մանրակրկիտ խառնել և թողնել տաք տեղում։ Սովորաբար արդեն 12-18 ժամ հետո կոճապղպեղի կվասը պատրաստ է։ Այս ըմպելիքն ունի յուրահատուկ հարուստ և զովացուցիչ համ:



Ամենաընթերցվածը