Ինչպես տան պայմաններում պատրաստել հումուս
Բոլորը գիտեն, թե ինչից է պատրաստված հումուսը։ Այս նախուտեստի շատ բաղադրատոմսեր կան։ Այնուամենայնիվ, նախքան բարդ ուտեստների անցնելը, եկեք պատրաստենք պարզ բաղադրատոմսով:
Եթե դուք չունեք թահին, ապա քունջութի սերմերը խորովեք և մանրացրեք սուրճի սրճաղացով։ Ցանկության դեպքում սերմերը կարելի է փոխարինել բոված ընկույզով։ Չաման ավելացրեք նաև մանրացված ձևով, հակառակ դեպքում հատիկները կխրվեն ատամների մեջ:
Բաղադրությունը․
սիսեռ - 200 գ
ձիթապտղի յուղ - 3 ճ.գ. լ.
թահին - 2 ճ.գ. լ.
կիտրոն - 0,5 հատ:
սխտոր - 2 պճեղ
չաման - 1 ճ. լ.
պապրիկա - 1 թ.գ. լ.
աղ - 0,5 թեյի գդալ
Խոհարարության եղանակը.
Սիսեռը լավ ողողեք և թրմեք ամբողջ գիշեր։
Սիսեռը եփեք մինչև փափկի, մոտ 1 ժամ։ Խնայեք եռալուց հետո մնացած ջուրը։
Սիսեռը մի քանի անգամ մանրացնել բլենդերով, մինչև խյուսը դառնա հարթ և միատարր։ Սիսեռը խառնեք քնջութի մածուկի, աղի, կիտրոնի հյութի, համեմունքների, ձեթի և աղացած սխտորի հետ։
1 ժամ կամ ավելի դնել սառնարանում, որպեսզի սիսեռը ներծծի համեմունքների համը։