Ինչպես տան պայմաններում պատրաստել Բաունտի կոնֆետը

Դիտումներ 564

Ինչպես տան պայմաններում պատրաստել Բաունտի կոնֆետը

Բաղադրիչներ․

Կոկոսի փաթիլներ - 100 գ

Կրեմ - 100 մլ

Կաթնային շոկոլադ - 150 գ

Շաքարավազ - 50 գ

Կարագ - 20 գ

 

 



Կրեմը լցնել կաթսայի մեջ, ավելացնել կարագ։

Ավելացնել շաքարավազ և դնել ցածր կրակի վրա։

Տաքացնել՝ խառնելով, մինչև շաքարավազն ու կարագը լուծվեն, ապա հանել կրակից։

Խառնուրդին ավելացնել կոկոսը և լավ խառնել։

Կոկոսի զանգվածը տեղափոխում ենք քառակուսի կամ ուղղանկյուն ձևի, որը նախ շարում ենք թաղանթով։ Շերտի բարձրությունը պետք է լինի 1,5-2 սմ։Պետք է պատշաճ կերպով հարթեցնել և խտացնել զանգվածը։ Ապա կես ժամով ուղարկում ենք սառնարան։

 

 

Կոկոսի զանգվածը հանում ենք թաղանթի եզրերը քաշելով։ Այնուհետև դանակով կտրատել ուղղանկյուն «ձողերի» տեսքով։

Քաղցրավենիքին ձեռքերով ավելի հավասարաչափ կլորացված ձև ենք տալիս։ Կրկին դնում ենք սառը վիճակում՝ սկզբում սառնարանում 1-2 ժամով, ապա 1 ժամով սառցախցիկում։

 



Երբ Բաունտին սառչում է, կոտրեք շոկոլադե սալիկը և հալեցրեք այն ջրային բաղնիքում:

Կտորները (զգույշ, քանի որ փխրուն են) թաթախում ենք շոկոլադի մեջ՝ բռնելով պատառաքաղի վրա ու գդալով վրան լցնելով։

 

 

Այնուհետև, օգնելով մեզ դանակով, մենք կրկին տեղափոխում ենք այն փայլաթիթեղով ծածկված տախտակի վրա: Պատրաստի քաղցրավենիքները 15-20 րոպեով ուղարկում ենք սառցարան, որպեսզի շոկոլադը սառչի։



Ամենաընթերցվածը