Արագ պատրաստվող թխվածք ՝ կիտրոնով
Բաղադրությունը․
Ալյուր - 120 գ
Կարագ - 120 գ
Շաքարավազ - 120 գ
Հավի ձու - 2 հատ
Կիտրոն - 1 հատ
Շաքարի փոշի - 150 գ
Փխրեցուցիչ - 6 գ
Ձուն և կարագը պետք է լինեն սենյակային ջերմաստիճանի։ Դա շատ կարեւոր է։
Միացրեք ջեռոցը 180 աստիճան։
Պատրաստել կարկանդակի խմոր։ Խորը ամանի մեջ լցնել սենյակային ջերմաստիճանի կարագը։ Կարագին ավելացնել շաքարավազ։ Կարագը շաքարավազի հետ խառնել։ Դուք կարող եք դա անել հարիչով կամ սովորական պատառաքաղով:
Ձվերը կոտրեք ամանի մեջ: Ամեն ինչ լավ խառնել մինչև համասեռ վիճակի հասնելը։
Խառնել փխրեցուցիչը և ցորենի ալյուրը։ Մնացած բաղադրիչներով ամանի մեջ ավելացնել ալյուրը փխրեցուցիչով։ Ամեն ինչ լավ խառնել, որպեսզի ալյուրը ամբողջությամբ բաժանվի խմորի վրա։ Զանգվածը պետք է լինի համասեռ, նուրբ և առանց գնդիկների։
Կիտրոնը լավ լվացեք հոսող ջրի տակ։ Կիտրոնից հանեք ամբողջ կեղևը։ Կիտրոնից քամեք ամբողջ հյութը։
Ստացված կիտրոնի հյութից առանձին տարայի մեջ ավելացրեք 5 ճաշի գդալ։ Մնացած հյութը լցնել խմորի մեջ։ Ամեն ինչ լավ խառնել, որպեսզի լավ տարածվեն խմորի զանգվածի վրա։
Պատրաստի տապակին դնել մագաղաթյա թուղթ։ Եթե մագաղաթի փոխարեն օգտագործում եք սովորական թխելու թուղթ, ապա այն նախ պետք է պատել փոքր քանակությամբ յուղով, որպեսզի տորթը չկպչի։
Կարկանդակի խմորը լցնել պատրաստված տապակի մեջ։ Կիտրոնով կարկանդակը դնում ենք նախապես 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցի մեջտեղում։ Թխել կարկանդակը 30-35 րոպե։
Պատրաստի կիտրոնով կարկանդակը հանում ենք ջեռոցից։ Տորթը թողնում ենք կաղապարի մեջ 10-15 րոպե։ Այն պետք է մի փոքր սառչի։ Եթե տորթը անմիջապես հանվում է կաղապարից, այն կարող է քանդվել, քանի որ այն ունի շատ նուրբ հյուսվածք։ Թեթևակի սառչելուց հետո խմորը կկայունանա, և տորթը կաղապարից հանելը ավելի հեշտ կլինի։
Կիտրոնով կարկանդակը կաղապարից զգուշորեն հանում ենք։ Ազատեք այն թերթիկից:
աքարի փոշին լցնել ամանի մեջ։ Ավելացնել մնացած կիտրոնի հյութը։ Ամեն ինչ լավ խառնել, մինչև փոշին ու հյութը միանան։ Պետք է հեղուկ, թեթեւակի մածուցիկ զանգված ստանաք։
Դեռ տաք կիտրոնով կարկանդակը պատում ենք պատրաստված գլազուրով։ Տարածեք այն տորթի ամբողջ մակերեսով։ Տաք տորթի վրա գլազուրը կսկսի արագ նստել՝ կազմելով համեղ ընդերք: