Ինչպես սառեցնել ելակը. Պարզ հնարքներ՝ ելակը բուրավետ և թարմից չտարբերվող պահելու համար
Թվում է, թե ոչ մի բարդ բան չէ ելակյ սառեցնելու համար, բայց ամեն ինչ այնքան էլ պարզ չէ: Ամուսնուս մայրը սառեցնում է աշխարհի ամենահամեղ ելակը. Ձմռանը այն մնում է այնքան բուրավետ և համեղ, որ անհնար է չուտել այն:
Լվացեք ելակները։ Լվանալուց հետո դնել թղթե սրբիչի վրա։ Թողեք մնա մոտ 20 րոպե, որպեսզի ջուրը քամվի և մի փոքր չորանա։ Այնուհետև ելակի վրայից հանում ենք ցողունները և յուրաքանչյուրը կիսով չափ կտրում: Առաջին շերտը կտրատած կողմը դնել տարայի մեջ, լավ շաղ տալ շաքարավազը, իսկ երկրորդ շերտը կտրատած կողմը ներքև:
Եվ ամեն ինչ շաղ տալ շաքարավազով։ Տարան ծածկում եմ տոպրակով, որպեսզի փակագծը կազմվի։ Երբ ամեն ինչ ավարտված է, կապեք պայուսակը և դրեք սառնարանում։ Մի քանի օր հետո կարող եք տարայից հանել ելակի պարկը և դնել սառցախցիկում հենց տոպրակի մեջ։ Դուք ստանում եք հարմար չափաբաժիններով քառակուսի պայուսակներ։ Սա թույլ է տալիս խնայել տարածքը սառնարանում, քանի որ դրանք տեղադրվում են հնարավորինս մոտ միմյանց: Սրանք այն պարզ հնարքներն են, որոնք խորհուրդ եմ տալիս օգտագործել ելակ սառեցնելիս, և ամեն ինչ համեղ կլինի։
Ո՞ր դեպքում չի կարելի սառեցնել հատապտուղները
Սառեցված հատապտուղները աշուն-ձմեռ ժամանակահատվածում վիտամինների բնական աղբյուր են։ Բարձրորակ խոհանոցային տեխնիկան թույլ է տալիս սառեցնել բազմաթիվ մրգեր՝ պահպանելով դրանց օգտակար հատկությունները, հյուսվածքն ու համը:
Դիզենտերիան չլվացված հատապտուղներ ուտելու ամենաանվնաս հետևանքն է խոհանոցում վատ հիգիենայի պատճառով լուրջ հիվանդությունների համեմատ։
Փչացած
Դուք կարող եք սառեցնել ցանկացած հատապտուղ և նույնիսկ հյութալի դեղձ, բայց նախքան սառեցնելը, դրանք պետք է մանրակրկիտ լվացվեն և դասավորվեն, որպեսզի փչացած պտուղները չմտնեն աշխատանքային մասի մեջ:
Արդեն հալված է
Սառած և հալված մթերքները նորից մի սառեցրեք, քանի որ հատապտուղներն ու մրգերը, երբ նորից հալեցնում են, բարենպաստ միջավայր են դառնում փտում առաջացնող միկրոօրգանիզմների աճի համար: Իսկ դա կարող է հանգեցնել սննդային թունավորման։
Սառեցված հատապտուղները կարելի է պահել սառնարանում մինչև 12 ամիս, պայմանով, որ դրա ջերմաստիճանը -18°C-ից ոչ բարձր լինի։ Եթե այն -12°C-ից բարձր է, կարող եք բլանկները պահել չորս ամսից ոչ ավելի:
Հիշեք սառեցված մրգերի կանոնը՝ արագ սառեցնել, դանդաղ հալեցնել:
Աշխատանքային կտորը աստիճանաբար հալեցրեք՝ սենյակային ջերմաստիճանում, դնելով այն խոհանոցի սեղանի վրա կամ սառնարանում:
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։