Ինչպես պետք է լվանալ սունկը, որպեսզի չվնասի այն ձեր առողջությունը

Դիտումներ 2936

Ինչպես պետք է լվանալ սունկը, որպեսզի չվնասի այն ձեր առողջությունը

Սունկը պարունակում է ոչ միայն հողի մասնիկներ։ Նրանք կարող են պարունակել նաև միջատների թրթուրներ:

Դրանք հեռացնելու համար անհրաժեշտ է սունկը 2 րոպե թրմել աղի լուծույթում՝ 10 գ աղ 1 լիտր ջրի դիմաց։

 

 

Թրջելը կօգնի նաև մասամբ մաքրել սունկը հողից, գոմաղբի և տորֆի մասնիկներից, որոնք կարող են պարունակել մակաբույծներ և մանրէներ։

Եվ միայն թրջելուց հետո սունկը դնում են քամոցի մեջ և մի քանի րոպե լվանում հոսող սառը ջրի տակ։

 

 



Համեղ, հյութալի սունկով ուտեստի բաղադրատոմս. Պատրաստվում է 15 րոպեում 

Բաղադրությունը՝ 
- 1 կգ. շամպինիոն (ցանկալի է ամենափոքրը) 
- 1 ճ.գ. աղ 
- 1 ճ.գ. շաքարավազ 
- 1 ճ. գ. քացախ 
- 1,5 ճ.գ. Կորեական համեմունքներ (այսօր ունեմ կովկասյան համեմունք, դրա հետ նույնպես շատ համեղ է) 
- 2 ճ.գ. արևածաղկի ձեթ 
- 2 գլուխ սխտոր 
- 2-6 պճեղ սխտոր

 

 

1. Խառնել լվացած սունկը, աղը, շաքարավազը, քացախը, համեմունքները, եփել 10 րոպե։ 
2. Այնուհետեւ ավելացնել արեւածաղկի ձեթը, խոշոր կտրատած սոխն ու սխտորը։ 
3. Եփեք 5 րոպե և թողեք սառչի, վերջ, այն պատրաստ է ուտելու:

Տնային տնտեսուհիները պետք է իմանան սա․ Ինչ պետք է անել սունկը՝ տապակելուց առաջ

Շատերը շատ են սիրում սունկը։ Այժմ խանութներում դուք կարող եք սունկ գնել տարվա ցանկացած ժամանակ:

Այս սունկը խորովելը շատ հեշտ է։ Բայց շատ կանայք չգիտեն, որ այս սունկը տապակելուց առաջ պետք է խաշել։

 

 



Ինչի՞ համար․ Բայց ի վերջո, չե՞ք կարող վստահ լինել, որ դրանք աճեցվել են այնտեղ, որտեղ սնկերը չեն կլանում վնասակար նյութեր: Այստեղ նման սնկերից չթունավորվելու համար հարկավոր է 20 րոպե եռացնել ջրի մեջ։

Այս ջրի մեջ պետք է անպայման մի ամբողջ սոխ գցել։ Խոշոր սունկը պետք է կտրատել, իսկ մանր սունկը կարելի է ամբողջությամբ եփել։

Եվ նաև, երբ սնկով եփում եք, մի մոռացեք հեռացնել փրփուրը:

Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։



Ամենաընթերցվածը