Այս համեղ պեչենիների բաղադրատոմսը քայլ առ քայլ ներկայացնում ենք
Բաղադրությունը․
Կաթնաշոռ - 200 գ 5%
Ցորենի ալյուր - 200 գ
Հավի ձու - 1 հատ
Վանիլին - 1 պտղունց
Շաքարավազ - 40 գ
Փխրեցուցիչ - 3 գ
Շոկոլադ - 70 գ
Օգտագործելուց առաջ ձուն անպայման լվացեք հոսող ջրի տակ։
Կաթնաշոռը լցնել խորը ամանի մեջ՝ կաթնաշոռի խմորը հունցելու համար։ Գդալով խառնել, որպեսզի բշտիկները կոտրվեն: Եթե պատրաստի թխման մեջ չեք սիրում կաթնաշոռի հատիկներ, կարող եք բլենդերով մանրացնել միատարր կառուցվածքի։
Ձուն կոտրել. Գդալով խառնում ենք, մինչև համաչափ բաշխվի կաթնաշոռի զանգվածի հետ։
Լցնել վանիլինի և շաքարավազի մեջ։ Վանիլինը բավական է մի փոքր պտղունց: Եթե չափազանցեք, ապա խմորեղենը դառը կլինի։ Լավ խառնել, որպեսզի շաքարավազի հատիկները լուծվեն։
Մի քանի փուլով ավելացնել ալյուրը փխրեցուցիչով։ Միանգամից ավելացնում եմ ալյուրի առաջին խմբաքանակն ու փխրեցուցիչը։ Ալյուրի յուրաքանչյուր ավելացումից հետո լավ խառնում ենք, մինչև ամբողջ չոր զանգվածը խոնավանա։
Հենց որ գդալով հունցելը դժվարանա, ձեռքերով հունցել՝ անհրաժեշտության դեպքում ավելացնելով մի քիչ ալյուր։
Պետք է ստանաք փափուկ կաթնաշոռային խմոր, որը ձեռքերին չկպչի։ Ալյուրի քանակը կարող է փոքր-ինչ տարբերվել: Կենտրոնացեք խմորի հետևողականության վրա: Այժմ դուք կարող եք անմիջապես սկսել թխվածքաբլիթների ձևավորումը: Պատրաստի խմորի քաշը 400 գ է։
Խմորը բաժանել ընկույզի չափի փոքր կտորների։ Յուրաքանչյուրից գնդիկ գլորեք՝ անհրաժեշտության դեպքում ձեռքերը թաթախելով ալյուրի մեջ։ Կենտրոնում ավելացրեք ձեր սիրած շոկոլադի մի կտոր: Հավաքեք ծայրերը վերև և ամուր սեղմեք: Կլոր բուլկի ձևավորեք։
Կաթնաշոռի բլիթները դնում ենք միմյանցից հեռավորության վրա, քանի որ շոկոլադով կաթնաշոռային թխվածքաբլիթները թխելու ընթացքում կմեծանան։
Ջեռոցը տաքացրեք 180 աստիճանով։ Ուղարկեք թխելու 25-30 րոպե։ Թխելու ժամանակը կախված է ջեռոցի հզորությունից և կտորների չափից։ Կենտրոնացեք ձեր աշխատանքային պայմանների վրա: Թխվածքաբլիթները պետք է մեծանան ծավալով և շագանակագույն դառնա բոլոր կողմերից։ Քանի որ խմորը փխրեցուցիչ է պարունակում, գնդիկները գեղեցիկ կլորացված են և նման են բուլկիների։
Հանեք ջեռոցից։ Թողնել մինչև ամբողջովին սառչի։
Շոկոլադե թխվածքաբլիթները պատրաստ են։ Ցանկության դեպքում պատրաստի թխվածքաբլիթները կարելի է ցանել կակաոյի փոշի, շաքարի փոշի կամ զարդարել շոկոլադով։