Ինչպես պատրաստել պելմենիներ, որպեսզի դրանք իրար չկպչեն. փորձառու տնային տնտեսուհիների հնարքները
Չնայած այն հանգամանքին, որ այս կամ այն ձևով պելմենիները հանդիպում են շատ երկրների խոհանոցներում, եփելու ժամանակ խմորի կպչունության հարցը բաց է մնում։ Այդ իսկ պատճառով արժե իմանալ մի քանի գաղտնիք, որոնք կօգնեն ձեզ լավագույնս պատրաստել պելմենիները։ Եվ նույնիսկ եթե որոշ խորհուրդներ ձեզ տարօրինակ են թվում, խորհուրդ ենք տալիս փորձել այն։
Շատ ջուր
Նախ պետք է հիշել՝ պելմենիները չկպչելու համար պետք է դրանք եփել բավականաչափ ջրի մեջ։ Պետք է այնքան հեղուկ լինի, որ պելմենին ազատ լողա դրա մեջ: Այդ դեպքում նրանք հնարավորություն չեն ունենա կպչել միմյանց և վերածվել մեկ գնդի։
Մեծ կաթսա
Նույն պատճառով էլ պելմենի պատրաստման համար ընտրեք մեծ կաթսան։ Դա թույլ չի տա, որ պելմենիները կպնեն, երբ նրանք սկսեն լողալ: Լողացող պելմենիները պետք է մեկ շերտ կազմեն։ Բացի այդ, պատրաստեք պատրաստուկները փոքր խմբաքանակներով: Ժամանակ խնայելու համար դուք ռիսկի եք դիմում ստանալ թերեփված պելմենիներ: Մի արեք դա այսպես.
Բուսական յուղ
Այն ջրի մակերեսին թաղանթ կստեղծի, որը թույլ չի տա, որ պելմենիները կպչեն միմյանց։ Ավելացրեք ձեթ 1 ճ/գ չափով` մեկ լիտր ջրի համար: Ջուրը եռալուց հետո տապակի մեջ ձեթ լցնել և միայն դրանից հետո լցնել պելմենիները։
Ձու
Նաև համեղ արգանակ ստանալու համար խորհուրդ ենք տալիս եփելու ժամանակ ջրի մեջ հավի ձու ավելացնել։ Տապակը կրակի վրա դնելուց հետո ավելացնել աղ և համեմունքներ։ Ձուն նախ հարում ենք ու ջուրը եռալուց հետո լցնում թավայի մեջ։ Միայն դրանից հետո լցրեք պելմենիները և եփեք մինչև պատրաստ լինեն:
Սառը ջուր
Այս լայֆ հաքը ոչ միայն կօգնի պելմենիներին չկպչել, այլև պատրաստի խմորը կդարձնի նուրբ և փափուկ: Ջուրը դնել կրակի վրա, ավելացնել համեմունքներ և աղ։ Ջուրը բերեք եռման աստիճանի և ավելացրեք պելմենիները։ Հենց ջուրը նորից եռա, ու պելմենը լողան, մի բաժակ սառը ջուր լցրեք թավայի մեջ։ Ջերմաստիճանի այս տարբերությունը զգալիորեն կբարելավի պատրաստի ուտեստի համը։
Նոր համ ձեր խոհանոցում․ Պատրաստեք պելմենիները չինական բաղադրատոմսով
Բաղադրամասեր․
- հավի ձու 1 հատ.
- շաքարավազ
- ջուր 200 մլ
- ալյուր 600 գ
- բուսական յուղ
- աղացած խոզի միս ½ կգ
- Սպիտակ կաղամբ 100 գ
- թարմ կիլանտրո ½ փունջ
- աղացած սև պղպեղ
- սոյայի սոուս 50 մլ
- քնջութ 5 գ
- կանաչ սոխ 3 ցողուն
- չիլի պղպեղ 1 հատ.
Խմորի համար ամանի մեջ խառնել մեկ ձու, մեկ թեյի գդալ աղ և շաքարավազ, երեք ճաշի գդալ բուսական յուղ և 200 մլ ջուր։ Ամեն ինչ լավ հարում ենք հարածով և ավելացնում 500-600 գ ալյուր։ Խմորը հունցում ենք և դնում պարկի մեջ, որպեսզի կես ժամ հանգստանա։
Միջուկի համար վերցնել խոզի միս, վրան ավելացրեցի երիտասարդ կաղամբի մոտ 1/4-ը, կես փունջ կիլանտրո, աղ, սև պղպեղ, թարմ չիլի, սոյայի սոուս և լավ խառնել։
Խմորը կտրել հավասար մասերի, շրջանակներ փաթաթել ու վրան միջուկը դնել։ Ծայրերը սեղմել և դնել տաքացրած տապակի վրա (նախապես մի քիչ բուսական յուղ լցնել այնտեղ)։ Երբ հատակը կարմրի, ավելացրեք ջուրը և ծածկեք կափարիչով: 15 րոպեից ամեն ինչ պատրաստ է։ Սոյայի սոուսին մի քիչ քունջութ և կանաչ սոխ ավելացրեք և մատուցեք պելմենի հետ։ Բարի ախորժակ!
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։