Ինչպես տապակել ձուկը, որպեսզի հոտը չմնա ամբողջ բնակարանում. խոհարարական հնարքներ
Ձուկը չի կարող լինել առանց հոտի, հատկապես, երբ խոսքը վերաբերում է գետերի և լճերի բնակիչներին:
Դուք կարող եք հեռացնել հոտը, եթե օգտագործեք հետևյալ հնարքները.
1. Ձեռք բերելով մեծ ձուկ, մի շտապեք այն անմիջապես ուղարկել թավայի մեջ: Նախ 1-1,5 ժամ թրջում ենք աղաջրի մեջ։
3. Գետի ձուկը գլխով մի եփեք։ Մարմնի այս հատվածը պետք է եփել առանձին։
4. Եփելիս անպայման ջրի մեջ ավելացրեք սոխ կամ մաղադանոս, գազար և ½ բաժակ կաթ։ Հոտ չի լինի, համն էլ ավելի նուրբ կլինի։
5. Եփելու ժամանակ ուշադիր եղեք կրակին՝ ջուրը չպետք է շատ եռա։
6. Ձուկը դնում են եռման ջրի մեջ։ Եթե Ձեզ անհրաժեշտ է եփել մեծ ձուկը ամբողջությամբ, ապա այն տեղադրվում է սառը ջրի մեջ։
7. Թավայի մեջ շատ ջուր չպետք է լինի։ Բավական է, որ այն հազիվ ծածկի ձկանը, այլապես համը ջրային կստացվի։
Եվ վերջում, եփելու կեսին ձուկը պետք է աղով համեմվի: Միաժամանակ ավելացվում են համեմունքներ և այլ համեմունքներ։