Ինչպես պատրաստել հազի դեմ տնական կաթիլներ, որոնք ավելի լավ են, քան խանութում գնվածները
Աշունը, ինչպես գիտեք, ամենագրիպային ժամանակն է։ Անկախ նրանից, թե որքան ջանք գործադրենք պաշտպանվել, շատ ու շատ դժվար է դիմակայել վիրուսների և վարակների հարձակմանը։
Ինչպե՞ս օգնել մարմնին հաղթահարել հազը և հեշտացնել շնչառությունը:
Կարող եք պատրաստել տնական հազի կաթիլներ: Համոզված լինել, որ այնտեղ վնասակար քիմիական նյութեր չկան, և դրանք վնասակար չեն լինի մեր ստամոքսի և մարսողական համակարգի համար:
Տնական հազի կաթիլները սովորաբար պարունակում են այնպիսի բաղադրիչներ, ինչպիսիք են հիբիսկուսի թեյի, կոճապղպեղի, համեմունքների, մեղրի, շագանակագույն շաքարավազի, ֆրուկտոզայի ուժեղ թուրմ, և ոչ մի կասկածելի բաղադրիչ:
Բաղադրիչները պետք է խառնել և բլիթները պետք է 1-2 ժամը մեկ ծծել 1 հատ, երեխաներին կարելի է նման սառնաշաքարներ տալ 5 տարեկանից։
1. Մեկ ճաշի գդալ հիբիսկուսին լցնել 1 բաժակ տաք ջուր։
2. Ավելացնում ենք կոճապղպեղի քերած արմատը (մոտավորապես մի կտոր 2 սմ):
3. Ավելացնել մի պտղունց համեմունքներ (չոր անանուխ, էխինացեա, քրքում):
4. Խառնել եւ թրմել 30 րոպե։
5. Կես բաժակ թեյը քամեք փոքրիկ չկպչող կաթսայի մեջ։
6. Ավելացնել 1,5 բաժակ շաքարավազ, զանգվածը դնել միջին կրակի վրա և անընդհատ խառնելով հասցնել եռման աստիճանի և հարել այնքան, մինչև շաքարավազը սկսի վերածվել կոնֆետի զանգվածի:
7. Պետք է լավ ու անընդհատ խառնել, որպեսզի շաքարավազը չայրվի։
8. Հեռացրեք կրակից և զգուշորեն ավելացրեք մեղրը՝ 3 ճաշի գդալ, և կես կիտրոնի հյութը, մի կաթիլ եթերային յուղեր (էվկալիպտ, անանուխ) և նորից ամեն ինչ մանրակրկիտ խառնեք։
9. Գդալով տաք խառնուրդը լցնել լոլիպոպի կաղապարների մեջ կամ կաթել մագաղաթյա թղթի կամ սիլիկոնե գորգի վրա:
10. Երբ սառնաշաքարները սառչեն, վրան շաքարի փոշի ցողեք, որպեսզի իրար չկպչեն։
11. Կոնֆետները դնել ապակե տարայի մեջ և փակել կափարիչը։