Ինչպես պատրաստել հազի դեմ տնական կաթիլներ, որոնք ավելի լավ են, քան խանութում գնվածները

Դիտումներ 747

Ինչպես պատրաստել հազի դեմ տնական կաթիլներ, որոնք ավելի լավ են, քան խանութում գնվածները

Աշունը, ինչպես գիտեք, ամենագրիպային ժամանակն է։ Անկախ նրանից, թե որքան ջանք գործադրենք պաշտպանվել, շատ ու շատ դժվար է դիմակայել վիրուսների և վարակների հարձակմանը։ 

Ինչպե՞ս օգնել մարմնին հաղթահարել հազը և հեշտացնել շնչառությունը: 

Կարող եք պատրաստել տնական հազի կաթիլներ: Համոզված լինել, որ այնտեղ վնասակար քիմիական նյութեր չկան, և դրանք վնասակար չեն լինի մեր ստամոքսի և մարսողական համակարգի համար:
Տնական հազի կաթիլները սովորաբար պարունակում են այնպիսի բաղադրիչներ, ինչպիսիք են հիբիսկուսի թեյի, կոճապղպեղի, համեմունքների, մեղրի, շագանակագույն շաքարավազի, ֆրուկտոզայի ուժեղ թուրմ, և ոչ մի կասկածելի բաղադրիչ:



Բաղադրիչները պետք է խառնել և բլիթները պետք է 1-2 ժամը մեկ ծծել 1 հատ, երեխաներին կարելի է նման սառնաշաքարներ տալ 5 տարեկանից։
1. Մեկ ճաշի գդալ հիբիսկուսին լցնել 1 բաժակ տաք ջուր։
2. Ավելացնում ենք կոճապղպեղի քերած արմատը (մոտավորապես մի կտոր 2 սմ):
3. Ավելացնել մի պտղունց համեմունքներ (չոր անանուխ, էխինացեա, քրքում):
4. Խառնել եւ թրմել 30 րոպե։
5. Կես բաժակ թեյը քամեք փոքրիկ չկպչող կաթսայի մեջ։
6. Ավելացնել 1,5 բաժակ շաքարավազ, զանգվածը դնել միջին կրակի վրա և անընդհատ խառնելով հասցնել եռման աստիճանի և հարել այնքան, մինչև շաքարավազը սկսի վերածվել կոնֆետի զանգվածի:
7. Պետք է լավ ու անընդհատ խառնել, որպեսզի շաքարավազը չայրվի։



8. Հեռացրեք կրակից և զգուշորեն ավելացրեք մեղրը՝ 3 ճաշի գդալ, և կես կիտրոնի հյութը, մի կաթիլ եթերային յուղեր (էվկալիպտ, անանուխ) և նորից ամեն ինչ մանրակրկիտ խառնեք։
9. Գդալով տաք խառնուրդը լցնել լոլիպոպի կաղապարների մեջ կամ կաթել մագաղաթյա թղթի կամ սիլիկոնե գորգի վրա:
10. Երբ սառնաշաքարները սառչեն, վրան շաքարի փոշի ցողեք, որպեսզի իրար չկպչեն։
11. Կոնֆետները դնել ապակե տարայի մեջ և փակել կափարիչը։



Ամենաընթերցվածը