Բաղադրատոմսը շեֆ-խոհարարից․ Խնձորով յուրահատուկ թխվածք

Դիտումներ 318

Բաղադրատոմսը շեֆ-խոհարարից․ Խնձորով յուրահատուկ թխվածք

Աշունը հիանալի ժամանակ է, երբ առատ են տարբեր համերի ու տեսակների խնձորները։ Այս պահին շատերը թխում են շառլոտ, պատրաստում խնձորի սոուս, պատրաստում կոմպոտներ: Բայց սա բոլոր ուտեստները չէ, որ կարելի է պատրաստել խնձորից։ Օրինակ՝ այս մրգերից կարող եք պատրաստել տնական մարշմալոուներ։ Համտեսելու համար այն չի զիջում գնվածին, բայց շատ ավելի օգտակար։ Թեյի համար նման նրբագեղությունը միայն հաճելի տպավորություններ կթողնի, և ոչ մի ավելորդ կիլոգրամ (եթե, իհարկե, չափավոր ուտում եք այն):

 

 



Ձեզ անհրաժեշտ կլինի.

խնձոր - 1 կգ

կիտրոնաթթու կամ կիտրոնի հյութ - մի քանի պտղունց / կաթիլ

ջուր - 100 մլ

դարչին, մշկընկույզ, ընկույզ, կոճապղպեղ - ըստ ճաշակի

Դուք կարող եք վերցնել ցանկացած խնձոր: Գլխավորն այն է, որ դրանք փչացած չեն։ Մրգերը լավ լվանալ և չորացնել։ Մաքրում ենք կեղևից և կտրում միջուկը։ Խնձորի կտորներն ընկղմեք թթվացված ջրի մեջ (դրա համար մենք օգտագործում ենք կիտրոնաթթու կամ կիտրոնի հյութ): Այս կերպ պտուղը չի շագանակագույն:



Այնուհետեւ խնձորները տեղափոխում ենք հաստ հատակով կաթսա եւ ավելացնում 100 մլ ջուր։ Հասցնել եռման աստիճանի և եփ գալ, մինչև պտուղը լիովին փափկի։ Այնուհետեւ եփած խնձորները բլենդերով մանրացրեք խյուսի վիճակի։

Խյուսը քսել պատրաստված թղթի վրա։ Կարող եք ավելացնել դարչին, ընկույզ, մշկընկույզ կամ կոճապղպեղ։ Ավելին, մարշմելոուի յուրաքանչյուր թերթիկ կարող է լինել տարբեր համով։

Մենք դնում ենք ջեռոցը, տաքացնում ենք 50-60 աստիճան և չորացնում ենք մինչև ամբողջովին չորանալը մի փոքր բաց ջեռոցով կամ ցանկալի առաձգականությամբ (բայց ոչ պակաս, քան չորս ժամ): Այն կարելի է չորացնել նաև հատապտուղների և բանջարեղենի համար նախատեսված չորանոցում։

 

Պատրաստի պաստիլը հանում ենք թղթից և կտրատում։ Այն կարելի է փաթեթավորել փաթեթավորման թաղանթով և երկար ժամանակ պահել չոր տեղում։



Ամենաընթերցվածը