Փորձառու խոհարարը կիսվել է իր գաղտնիքով․ Այս մասին պետք է իմանան բոլոր կանայք
«Եթե չմոռանաս այս շիլայի մասին, ողջ կյանքում առողջ կլինես» - այսպես է ասում ժողովրդական ասացվածքը՝ իմաստությունը անգին է։ Իզուր չէ, որ մանկաբույժները խորհուրդ են տալիս յոթ ամսականից երեխաների սննդակարգ մտցնել սննդարար ձավարեղեն։
Համեղ ձավարեղեն պատրաստելու հնարքներ.
Բրնձի համեղ և նուրբ շիլա ստանալու համար 1 լիտր կաթը բերեք եռման աստիճանի, ավելացրեք աղ և շաքար՝ ըստ ճաշակի, ապա լցնել 1 բաժակ լվացված կլոր բրինձ. Եռացնել 2-3 րոպե, ապա վերցնել կրակից ու փաթաթել տոպրակով։ 30 րոպե անց շիլան պատրաստ է։
Հնդկացորենը կարելի է թրջել ամբողջ գիշեր, իսկ առավոտյան բավական է փոխել ջուրը, ողողել ու հասցնել եռման աստիճանի։ Հնդկաձավարը առանց թրջելու եփելու դասական բաղադրատոմսը պետք է վերցնել հնդկաձավարի մի մասը և երկու բաժին ջուր, բերել եռման աստիճանի, հանել կրակից և փաթաթել տոպրակով մոտ 15 րոպե։
Յուրաքանչյուր տնային տնտեսուհի ունի համեղ շիլա պատրաստելու իր գաղտնիքը, չէ՞: Կիսվեք մեզ հետ մեկնաբանություններում. այն շատ հետաքրքիր նաև մյուս օգտատերերին:
Այս հացահատիկը կոլագենի պահեստ է: Համեղ և առողջարար երիտասարդացման գաղտնիք.
Կանոնավոր օգտագործման դեպքում այն կարող է երիտասարդանալ 10 տարով։
Ի՞նչ է մարգարիտ գարին: Սրանք գարու սերմեր են, որոնք սպառվելուց առաջ անցել են մաքրման և փայլեցման գործընթաց։ Իր անունը ստացել է մարգարիտների նմանության շնորհիվ։
Գարին այժմ մոռացված է, բայց հայտնի է եղել հին ժամանակներից։ Ռուսաստանում գարու շիլան մատուցում էին բացառապես թագավորական սեղանին, բայց գյուղացիներին այն հասանելի չէր։ Ռուս առաջին կայսրը սիրում էր մարգարիտ գարի, որը հատուկ ձևով եփում էր կաթի մեջ:
Որո՞նք են հացահատիկի առողջության օգուտները:
-
Հարկ է նշել, որ մարգարիտ գարին հարուստ է տարբեր սննդանյութերով, որոնք անհրաժեշտ են մարդու մարմնին կյանքը պահպանելու համար։ Այն պարունակում է այնպիսի կարևոր հանքանյութեր, ինչպիսիք են կալիումը, երկաթը, մագնեզիումը, կալիումը և յոդը:
-
Ամինաթթու լիզինը , որը հայտնաբերված է շիլայի մեջ, անմիջականորեն մասնակցում է կոլագենի սինթեզին : Իսկ կոլագենը, ինչպես գիտեք, դանդաղեցնում է ծերացման գործընթացը՝ ձգում է մաշկը, դարձնում այն առաձգական, արգելակում է կնճիռների առաջացումը։
Այստեղից կարելի է եզրակացնել, որ գարու շիլա ուտելը կօգնի պահպանել երիտասարդությունն ու գեղեցկությունը։
Եթե դուք պարբերաբար ուտում եք գարու շիլա, ապա գեղեցիկ ու մաքուր մաշկից բացի, կարող եք արդյունք ստանալ նիհարելու տեսքով։ Ապրանքը ունի ցածր կալորիականություն, բայց միևնույն ժամանակ բավականին գոհացուցիչ: Սպիտակուցը և բջջանյութը նպաստում են աղիների նորմալ աշխատանքին։
Ինչպես պատրաստել.
Համի և օգուտի համար ապրանքը պետք է պատշաճ կերպով պատրաստվի: Նախ պետք է թրջել հացահատիկը և թողնել ամբողջ գիշեր։ Հարաբերակցությունը մեկ բաժակ հացահատիկի մեկ լիտր ջուր է: Այնուհետև ցամաքեցնել ջուրը, ողողել գարին, լցնել կաթը 2 լիտր ծավալով։ Կաթի ջերմաստիճանը 40 աստիճան է։ Հասցնել եռման աստիճանի (առանց կափարիչի) և եփել ջրային բաղնիքում 3 ժամ (կափարիչի տակ):
Չնայած ճաշատեսակի պատրաստման ակնհայտ տեւողությանը, ներկայությունը պահանջվում է միայն առաջին փուլում։ Արդյունքը կգերազանցի բոլոր սպասելիքները՝ շիլան կհալվի բերանում, կունենա կախարդական համ ու հոտ:
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։