Փորձառու խոհարարը կիսվել է իր գաղտնիքով․ Այս մասին պետք է իմանան բոլոր կանայք

Դիտումներ 351

Փորձառու խոհարարը կիսվել է իր գաղտնիքով․ Այս մասին պետք է իմանան բոլոր կանայք

«Եթե չմոռանաս այս շիլայի մասին, ողջ կյանքում առողջ կլինես» - այսպես է ասում ժողովրդական ասացվածքը՝ իմաստությունը անգին է։ Իզուր չէ, որ մանկաբույժները խորհուրդ են տալիս յոթ ամսականից երեխաների սննդակարգ  մտցնել սննդարար ձավարեղեն։

Համեղ ձավարեղեն պատրաստելու հնարքներ.

Բրնձի համեղ և նուրբ շիլա ստանալու համար 1 լիտր կաթը բերեք եռման աստիճանի, ավելացրեք աղ և շաքար՝ ըստ ճաշակի, ապա լցնել 1 բաժակ լվացված կլոր բրինձ. Եռացնել 2-3 րոպե, ապա վերցնել կրակից ու փաթաթել տոպրակով։ 30 րոպե անց շիլան պատրաստ է։

 

 

Հնդկացորենը  կարելի է թրջել ամբողջ գիշեր, իսկ առավոտյան բավական է փոխել ջուրը, ողողել ու հասցնել եռման աստիճանի։ Հնդկաձավարը առանց թրջելու եփելու դասական բաղադրատոմսը պետք է վերցնել հնդկաձավարի մի մասը և երկու բաժին ջուր, բերել եռման աստիճանի, հանել կրակից և փաթաթել տոպրակով մոտ 15 րոպե։
Յուրաքանչյուր տնային տնտեսուհի ունի համեղ շիլա պատրաստելու իր գաղտնիքը, չէ՞: Կիսվեք մեզ հետ մեկնաբանություններում. այն շատ հետաքրքիր նաև մյուս օգտատերերին:

 



Այս հացահատիկը կոլագենի պահեստ է: Համեղ և առողջարար երիտասարդացման գաղտնիք.

 

Կանոնավոր օգտագործման դեպքում այն ​​կարող է երիտասարդանալ 10 տարով։

Ի՞նչ է մարգարիտ գարին: Սրանք գարու սերմեր են, որոնք սպառվելուց առաջ անցել են մաքրման և փայլեցման գործընթաց։ Իր անունը ստացել է մարգարիտների նմանության շնորհիվ։

Գարին այժմ մոռացված է, բայց հայտնի է եղել հին ժամանակներից։ Ռուսաստանում գարու շիլան մատուցում էին բացառապես թագավորական սեղանին, բայց գյուղացիներին այն հասանելի չէր։ Ռուս առաջին կայսրը սիրում էր մարգարիտ գարի, որը հատուկ ձևով եփում էր կաթի մեջ:

 

 

Որո՞նք են հացահատիկի առողջության օգուտները:

  • Հարկ է նշել, որ մարգարիտ գարին հարուստ է տարբեր սննդանյութերով, որոնք անհրաժեշտ են մարդու մարմնին կյանքը պահպանելու համար։ Այն պարունակում է այնպիսի կարևոր հանքանյութեր, ինչպիսիք են կալիումը, երկաթը, մագնեզիումը, կալիումը և յոդը:

  • Ամինաթթու  լիզինը , որը հայտնաբերված է շիլայի մեջ, անմիջականորեն մասնակցում է  կոլագենի սինթեզին : Իսկ կոլագենը, ինչպես գիտեք, դանդաղեցնում է ծերացման գործընթացը՝ ձգում է մաշկը, դարձնում այն ​​առաձգական, արգելակում է կնճիռների առաջացումը։

Այստեղից կարելի է եզրակացնել, որ գարու շիլա ուտելը կօգնի պահպանել երիտասարդությունն ու գեղեցկությունը։

Եթե ​​դուք պարբերաբար ուտում եք գարու շիլա, ապա գեղեցիկ ու մաքուր մաշկից բացի, կարող եք արդյունք ստանալ նիհարելու տեսքով։ Ապրանքը ունի ցածր կալորիականություն, բայց միևնույն ժամանակ բավականին գոհացուցիչ: Սպիտակուցը և բջջանյութը նպաստում են աղիների նորմալ աշխատանքին։

 



Ինչպես պատրաստել.

 

Համի և օգուտի համար ապրանքը պետք է պատշաճ կերպով պատրաստվի: Նախ պետք է թրջել հացահատիկը և թողնել ամբողջ գիշեր։ Հարաբերակցությունը մեկ բաժակ հացահատիկի մեկ լիտր ջուր է: Այնուհետև ցամաքեցնել ջուրը, ողողել գարին, լցնել կաթը 2 լիտր ծավալով։ Կաթի ջերմաստիճանը 40 աստիճան է։ Հասցնել եռման աստիճանի (առանց կափարիչի) և եփել ջրային բաղնիքում 3 ժամ (կափարիչի տակ):

Չնայած ճաշատեսակի պատրաստման ակնհայտ տեւողությանը, ներկայությունը պահանջվում է միայն առաջին փուլում։ Արդյունքը կգերազանցի բոլոր սպասելիքները՝ շիլան կհալվի բերանում, կունենա կախարդական համ ու հոտ:

Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։



Ամենաընթերցվածը