Ինչպես պատրաստել 9 լիտր հյութ 4 նարինջից. Ինչու ես նախկինում չգիտեի այս բաղադրատոմսը
4 նարինջը լավ լվանալ, լցնել եռման ջրի մեջ, չորացնել, դնել սառցախցիկը 2 ժամով, իսկ ավելի լավ է ամբողջ գիշեր։
Կտրել փոքր կտորներով և անցկացնել մսաղացով։ Ստացված զանգվածը լցնել երեք լիտր սառը եռացրած ջրով և թողնել եփվի մոտ 10 րոպե։
Քամում ենք քամոցով, այնուհետև քամում 5 շերտով ծալած շորով։
Ստացված հյութին ավելացրեք ևս 6 լիտր ջուր, 1 կգ շաքարավազ և 30 գ կիտրոնաթթու, ամեն ինչ խառնեք, լցրեք շշերի մեջ և թողեք եփվի մոտ մեկ ժամ։
Արդյունքում կստացվի 9 լիտր համեղ նարնջի հյութ է։
Քամելուց հետո մնացածից կարելի է ջեմ պատրաստել՝ ըստ ճաշակի ավելացնելով շաքարավազ և կիտրոնաթթու, եփել միկրոալիքային վառարանում փակ կափարիչի տակ երեք խմբաքանակով 5 րոպե՝ խառնելով։
Շատ համեղ և արտասովոր համով ուտեստ նարինջով և հավի մսով
Բաղադրությունը․
հավի միս (ցանկացած մաս ըստ ճաշակի) - 700 գր
նարնջի հյութ + մի քանի բարակ շերտ նարինջ
մեղր - 1 ճ.գ.
կարրի - 1 թ.գ
աղ ըստ ճաշակի
աղացած կարմիր պղպեղ - 1/2 թեյի գդալ
արեւածաղկի ձեթ - 2 ճ.գ.
Խառնել մարինադի բոլոր բաղադրիչները։
Մարինացրեք միսը առնվազն 2 ժամ։
Այնուհետև միսը լցնում ենք կաղապարի մեջ, վրան նարնջի կտորներ ենք դնում և թխում 220 C ջերմաստիճանում 30-40 րոպե։
Մատուցել ցանկացած կողմնակի ճաշատեսակի հետ։
Բարի ախորժակ!