Ինչպես պարզվեց, ես լրիվ սխալ էի սխտոր չորացնելու հարցում. Հարեւանուհին բացատրել է, թե ինչպես է այն 2 տարի պահում
Ինչպես հաճախ է պատահում, բերքահավաքից հետո սկսվում է ձմռան համար մթերքների պահեստավորման ծանր աշխատանքը։
Ես ուզում եմ ձեզ հետ կիսվել սխտորը ձմռան համար պահելու ամենահեշտ բաղադրատոմսով, որն ինձ ասել է իմ հարեւանը։
Նախ, սխտորը մի կտրեք, այլ արմատով և ցողունով չորացրեք՝ այս կերպ բանջարեղենի բոլոր օգտակար նյութերը պահպանվում են։
Այստեղ ամեն ինչ պարզ է, գլխավորը կեղտոտ կեղևը հեռացնելն է։
Տուփի մեջ լցնել 2 սմ կոպիտ աղ, ծածկել և մեջը դնել սխտորը։
Ապա վրան ծածկում ենք նաև թերթերով։
Այսպես պատրաստված սխտորը կարելի է տանը պահել սենյակային ջերմաստիճանում։
Սխտորը պետք է շնչի, որպեսզի չբորբոսնի։
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։