Ինչպես պարզվեց, ես լրիվ սխալ էի սխտոր չորացնելու հարցում. Հարեւանուհին բացատրել է, թե ինչպես է այն 2 տարի պահում

Դիտումներ 2478

Ինչպես պարզվեց, ես լրիվ սխալ էի սխտոր չորացնելու հարցում. Հարեւանուհին բացատրել է, թե ինչպես է այն 2 տարի պահում

Ինչպես հաճախ է պատահում, բերքահավաքից հետո սկսվում է ձմռան համար մթերքների պահեստավորման ծանր աշխատանքը։ 
Ես ուզում եմ ձեզ հետ կիսվել սխտորը ձմռան համար պահելու ամենահեշտ բաղադրատոմսով, որն ինձ ասել է իմ հարեւանը։

 


Նախ, սխտորը մի կտրեք, այլ արմատով և ցողունով չորացրեք՝ այս կերպ բանջարեղենի բոլոր օգտակար նյութերը պահպանվում են։
 



Այստեղ ամեն ինչ պարզ է, գլխավորը կեղտոտ կեղևը հեռացնելն է։
Տուփի մեջ լցնել 2 սմ կոպիտ աղ, ծածկել և մեջը դնել սխտորը։

 

 

Ապա վրան ծածկում ենք նաև թերթերով։
Այսպես պատրաստված սխտորը կարելի է տանը պահել սենյակային ջերմաստիճանում։
Սխտորը պետք է շնչի, որպեսզի չբորբոսնի։

 



Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։

 



Ամենաընթերցվածը