Ինչպես պարզել, թե արդյոք բրինձը պարունակում է պլաստիկ, թե այն ամբողջությամբ բնական է

Դիտումներ 804

Ինչպես պարզել, թե արդյոք բրինձը պարունակում է պլաստիկ, թե այն ամբողջությամբ բնական է

Չինաստանը տարեկան արտադրում է 200 միլիոն տոննա բրինձ, ինչը նրան դարձնում է այն ամենամեծ մատակարարն ամբողջ աշխարհում։ Այնուամենայնիվ, կորեական ընկերության զեկույցի համաձայն, չինական բրինձը չափազանց վտանգավոր է առողջության համար, քանի որ այն պատրաստված է պլաստիկից:

Զեկույցում ասվում է, որ չինացի արտադրողները վաճառում են կարտոֆիլի օսլայից և պլաստիկից պատրաստված արհեստական ​​բրինձ, որը եփելուց հետո ստեղծում է բրնձի համի պատրանք: Եվ շուտով պարզվեց, որ կեղծ չինական բրինձը պարունակում է այնքան պլաստիկ, որքան փոքր պլաստիկի տոպրակը: Բարեբախտաբար, կեղծ բրինձը շատ հեշտ է նկատել: Ձեզ անհրաժեշտ է միայն հետևել այս խորհուրդներին.

Մանրացրեք մի քանի հատիկ բրինձ և ուշադիր նայեք. եթե բրինձը սպիտակ փոշի է հիշեցնում, ապա այն օրգանական է։ Եթե ​​այն թողնում է դեղին բծեր, ապա այն ատրաստված է պլաստիկից։

Դուք պետք է մի քանի հատիկ բրինձ վառեք: Եթե ​​նրանք սկսում են այրվել, ապա բրինձը կեղծ է:

Լցրեք մեկ ճաշի գդալ բրինձ մի բաժակ ջրի մեջ, եթե այն օրգանական է, այն պետք է ընկղմվի բաժակի հատակին:

Մի բուռ բրինձը եռացրեք ջրի մեջ, ապա դրեք պլաստմասե տարայի մեջ և մի քանի օր թողեք արևոտ տեղում։ Բնական, օրգանական բրինձը պետք է բորբոսնի 2 օրում, կեղծ բրինձը կմնա առանց որևէ խնդիրի:

Այս խորհուրդները կօգնեն ձեզ հասկանալ, թե ինչ տեսակի բրինձ եք գնել: Հետևաբար, բացահայտելով կեղծ արտադրանքը, դուք կպահպանեք ձեր մարմնի առողջությունը:



Ինչպե՞ս պատրաստել բրինձը, որպեսզի այն չգիրացնի ձեզ

Կոկոսի յուղը գաղտնի բաղադրիչ է․
· Եռման ջրի մեջ ավելացրեք 1 թեյի գդալ կոկոսի յուղ
· Երբ կոկոսի յուղը լուծվի, խառնեք կես բաժակ բրինձը
· Եփել 40 րոպե կամ մինչեւ բրինձը լիովին եփվի
· Դրանից հետո այն օգտագործելուց առաջ 12 ժամ սառնարանում դնել

 

 

Խոհարարության ընթացքում կոկոսի յուղը մտնում է օսլայի հատիկներ: Սա շաքարը դարձնում է դիմացկուն մարսողական ֆերմենտների նկատմամբ, ուստի այն չի քայքայվի և չի մարսվի: Բրնձի սառեցումը 12 ժամվա ընթացքում օսլան (ամիլոզան) միացնում է բրնձի արտաքին մոլեկուլներին, ինչը բրնձի շաքարը դարձնում է դիմացկուն օսլա:



Շատ գիտնականներ ծրագրում են հետագա հետազոտություններ անցկացնել՝ պարզելու համար, թե բրնձի որ տեսակը կարող է հասնել կալորիաների առավելագույն նվազեցման, ինչպես նաև՝ կան արդյոք այլ յուղեր, բացի կոկոսի յուղից, որոնք ունեն նույն կամ նույնիսկ ավելի լավ ազդեցություն:

 

 

Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։



Ամենաընթերցվածը