Ինչպես պահել բացված տոմատի մածուկը սառնարանում 2-3 ամիս
Դիտումներ 10971
Նախկինում ես այսպիսի խնդիր ունեի՝ հենց բացում էի տոմատի մածուկը, բանկայի մեջ շուտով բորբոսն է հայտնվում։
Ես միշտ գնում եմ տոմատի մածուկի փոքր տարաներ, վերցնում եմ միայն մաքուր գդալով, պահում եմ սառնարանում, բայց, այնուամենայնիվ, ինձ մոտ միշտ փչանում է։
Բայց հիմա ես այդ խնդիրը չունեմ։
Ես մի օր անցնում էի հին ամսագրերով և գտա խորհուրդ տոմատի մածուկը պահելու վերաբերյալ: Պարզվում է, որ հենց նոր բանկա բացեք, պետք է կափարիչը ներսից մանանեխով քսել։
Մանանեխը հիանալի միջոց է սնկերի, բակտերիաների և այլնի դեմ, ուստի բորբոս չի մնա, իսկ տոմատի մածուկը հիանալի կպահվի։
Ես հաճախ չեմ օգտագործում տոմատի մածուկը ճաշ պատրաստելու համար, բայց ունեմ մի փոքրիկ բանկա 2-3 ամիս, մինչև մածուկը ամբողջությամբ ավարտվի։
Ահա մի հաքեր:
Ամենաընթերցվածը