Ինչպես օգնել ձեր աղիքներին, որպեսզի մարսողության հետ կապված խնդիրներ չառաջանան՝ 3 մթերք, որոնք պրոբիոտիկներով հարուստ են
Աղիների հետ կապված անհասկանալի թվով խնդիրներ կապված են ոչ միայն մի շարք հիվանդությունների, այլև սնվելու խանգարման հետ։
Եթե դուք չեք ցանկանում մարսողական համակարգի վիճակը հասցնել դեղորայքով բուժվելու անհրաժեշտության աստիճանի, ապա որպես կանխարգելիչ միջոց պետք է ձեր սննդակարգում մի քանի մթերքներ ավելացնեք։
Ավանդաբար համարվում է, որ կեֆիրն ու յոգուրտներն այն ամենն են, ինչ անհրաժեշտ է աղիքային ճիշտ միկրոֆլորան պահպանելու համար, բայց դա հեռու է ամբողջական ցանկից:
Թթու կաղամբ
Շատ վիտամինները, բջջանյութը, մանգանը և երկաթը թթու կաղամբի բոլոր առավելությունները չեն: Այն նաև պարունակում է մարսողական ֆերմենտներ և լակտոբացիլներ: Ընդ որում, դրանց թիվը հեշտ է որոշել ճաշատեսակի համով. որքան այն թթվային է, այնքան ավելի օգտակար միկրոօրգանիզմներ է պարունակում։
Թթու վարունգ
Մարինադները պարունակում են նաև կաթնաթթվային բակտերիաներ, որոնք կայունացնում են աղիները: Այնուամենայնիվ, պահածոյացված բանջարեղենը, որին քացախ է ավելացվել, զուրկ է այս հատկությունից:
Պանիր
Սա ներառում է տեսակներ, որոնք պատրաստվում են չպաստերիզացված կաթից: Գաուդան, Չեդդարը և Շվեյցարականը ստեղծվում են առանց ջեռուցման, ինչը թույլ է տալիս օգտակար միկրոօրգանիզմներին գոյատևել և բազմանալ։