Շնորհիվ այս դիետայի, օգնել եմ հազարավոր մարդկանց նիհարել 12-20 կգ․ Հետևեք այս կարևոր գաղտնիքներին և նիհարեք

Դիտումներ 3749

Շնորհիվ այս դիետայի, օգնել եմ հազարավոր մարդկանց նիհարել 12-20 կգ․ Հետևեք այս կարևոր գաղտնիքներին և նիհարեք

Ինքներդ ձեզ համար դիետա կազմելը կարող է զվարճալի, բայց նաև ճնշող լինել: Այսօր կան ավելի քան 100 տարբեր դիետիկ տեսություններ, և մեզ համար դժվար է ընտրել, թե որն է իդեալական սննդակարգը մեզ և մեր ընտանիքների համար: 

Իմ բուժիչ ճանապարհորդության ընթացքում իմ սննդի փիլիսոփայությունը զարգացել է: Ես պայքարում էի քաշի, բարձր խոլեստերինի, ալերգիայի, աուտոիմուն հիվանդության և հաճախակի հիվանդությունների դեմ : Սկզբում ես կենտրոնացած էի քաշ կորցնելու և ավելի լավ զգալու վրա՝ ավելի շատ էներգիա ունենալու վրա: 

 

 

Ես սննդակարգից հանեցի բարձր վերամշակված և փաթեթավորված մթերքները, որոնք պարունակում են բարձր ֆրուկտոզայի եգիպտացորենի օշարակ, մասամբ հիդրոգենացված յուղեր և կոնսերվանտներ:  

Երբ ես սկսեցի նիհարել և ավելի շատ էներգիա ձեռք բերել, ես ավելի շատ հայտնվեցի խոհանոցում և սկսեցի վայելել իմ ընտանիքի համար ճաշ պատրաստելու և նոր բաղադրատոմսեր մշակելու գործընթացը:  
Ներկայումս իմ ամբողջ միսը, ձուն , մեղրը , բուսական բուժիչ թեյերն ու այլ սնունդները գալիս են տեղական ֆերմերներից:  

 



Դիետայի բոլոր տեսությունների հետ կապված, որոնցից կարելի է ընտրել, ստիպված մի՛ զգաք ընտրել դրանցից մեկը և աշխարհին հռչակել, թե ինչպես եք ուտում: Դա քո գործն է և ոչ մեկինը: Դուք կարող եք որոշել, թե արդյոք ձեզ լավ եք զգում միս կամ ձուկ ուտելով, թե բուսակերական դիետան ճիշտ է ձեզ համար: Կամ, գուցե դուք ուզում եք խառնել այն, ինչպես ես եմ անում, և մի օր ուտել միրգ և բանջարեղեն, իսկ հաջորդ օրը ձուկ՝ ես դա անվանում եմ «ճկուն դիետա»: 

Բայց ինչպե՞ս ենք մենք դա իրականում կիրառել գործնականում: Ահա որոշ բաներ, որոնք պետք է հաշվի առնել, երբ սկսում եք նախագծել ձեր իդեալական դիետան: 

1. Զարգացրեք ձեր սեփական սննդի փիլիսոփայությունը 

Այս կարևոր առաջին քայլն ուղղորդում է ձեր որոշումների կայացմանը, երբ խոսքը վերաբերում է սննդին:  

 

 

Իմ անձնական սննդի փիլիսոփայությունը. Դանդաղ կերեք։ Վերջին հինգ տարիների իմ կարգախոսն է եղել ընտրել այնպիսի մթերքներ, որոնք ստացվում են էթիկական և կայուն կերպով: Ես փորձում եմ ընտրել տեղականը, երբ կարող եմ և աջակցել իմ ֆերմեր ընկերներին, ովքեր ապրում են մոտակայքում: Ես ընտրում եմ օրգանականը որքան հնարավոր է, որպեսզի խուսափեմ «վերամշակված» սննդից։  

 

2. Հաշվի առեք, թե ինչն է հասանելի տեղում 

Մենք բոլորս սիրում ենք ավոկադո և բանան, բայց մեզանից շատերի համար այս մթերքները տեղական չեն: Ես չեմ ասում, որ դուք երբեք չպետք է ուտեք դրանք, այնուամենայնիվ, կարևոր է նաև հաշվի առնել, թե ինչ մթերքներ կան ձեր տարածքում, ինչպես նաև այն, որ սեզոնին է: Տեղական մթերքները պարունակում են ավելի շատ սննդանյութեր, քան նրանք, որոնք հավաքվել են շաբաթներ առաջ և առաքվել ամբողջ երկրում: 

3. Որո՞նք են ձեր գործունեության մակարդակները: 

Հաշվի առեք, թե որքան ակտիվ եք դուք: Եթե դուք ամեն օր մարզվում եք, ապա ձեր սննդանյութերի պահանջները ավելի բարձր կլինեն, քան նրանք, ովքեր աշխատասեղան ունեն և շաբաթը մի քանի անգամ չեն մարզվում:  



4. Ինչպիսի՞ն է ձեր առողջական վիճակը: 

Եթե դուք տառապում եք աուտոիմուն հիվանդությամբ , բորբոքային խնդիրներով կամ պայքարում եք հիվանդության դեմ, ձեր սննդակարգը պետք է արտացոլի այս մտահոգությունները: 

  

5. Ժողովրդագրական գործոններ (տարիք, սեռ և այլն) 

Որպես կանոն, տղամարդիկ ավելի շատ սպիտակուցների և բարդ ածխաջրերի կարիք ունեն, քան կանայք: Նրանք ունեն նաև միկրոէլեմենտների տարբեր կարիքներ: Մարդիկ կյանքի յուրաքանչյուր փուլում հատուկ սննդանյութերի կարիք ունեն, ուստի հաշվի առեք, թե որտեղ եք դուք կյանքում և ինչ միկրոտարրերի կարիք ունեք այս պահին և տարիքի հետ: 

 

 

Երեխաները նաև տարբեր սննդանյութերի կարիք կունենան զարգացման տարբեր փուլերում, որպեսզի ապահովեն, որ իրենց մարմինն ու միտքը աճեն և հասունանան: 

 

 

Մսային դիետան իրենից ներկայացնում է սպիտակուցային դիետաների ամենատարածված տեսակներից: Նրա հիմքը կազմում է մսամթերքների օգտագործումը:


Թույլատրելի մթերքներն են`
Ցան կացած մսամթերք` միս, վիտչինա, նրբերշիկ և այլն
Ձուկ
Ձու

Ցանկացած բանջարեղեն, բացի ներքոնշյալ բացառություններից`
Հաց, հացաբուլկեղեն, խմորեղեն
կրուպեղեն
շաքար
միրգ
կաթնամթերք
գազար
եգիտպացորեն
կարտոֆիլ
ալկոհոլ
ցանկացած քաղցր խմիչք

Մսային դիետայի պահպանման հիմնական կանոնները

Սալաթաները կարելի է համեմել միայն կիտրոնի հյութով կամ ձիթապտղի յուղով
Տապակել միայն ձիթապտղի յուղով
Ուտելուց հետո 30 րոպե հեղուկ չօգտագործել
20:00 – ից հետո չուտել
Օրեկան ուտել 5 – 6 անգամ

Դիետայի տևողությունը մոտ 10 օր:
Սնունդի տարբերակներ

 

400 գրամ անյուղ, առանց աղի եփած միս, բաժանել 5 չափաբաժնի, և ամեն մի մասնաբաժինն օգագործել բանջարեղենի հետ: Դրանից բացի նախաճաշին կամ ընթրիքին խմել մեկ բաժակ առանց շաքարի թեյ մասուրով թեյ

Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։
 



Ամենաընթերցվածը