Ինչպես է խնձորի քացախն ազդում ձեր ատամների վրա. ձեր ատամնաբույժը ձեզ չի ասի այս մասին
Շատերն իրենց ատամները սպիտակեցնում են խնձորի քացախով, այն համարելով ամենաարդյունավետ միջոցը։ Այնուամենայնիվ, ոչ բոլորն են տեղյակ առողջության վրա հնարավոր ազդեցությունների մասին:
Դիտարկենք սա ավելի մանրամասն:
Թթվային պարունակության շնորհիվ խնձորի քացախն ունի ուժեղ սպիտակեցնող հատկություն։ Բացի այդ, այն կարող է փրկել ատամնափառից և ատամնաքարերից:
Չնայած այս ամենին՝ խնձորի քացախի երկարատև օգտագործումը կարող է վնասել ատամի էմալը։ Այսպիսով, ցանկացած թթու վատ է ազդում ատամների վրա՝ դրանք ավելի թուլացնելով։
Ատամների վրա քացախի երկարատև ազդեցությունը նպաստում է շոգի կամ ցրտի նկատմամբ զգայունության, կարիեսի առաջացմանը, պլոկումների վնասմանը և ատամների կորստին:
Բացի այդ, օգտագործելով խնձորի քացախը, կարող եք կոկորդի այրվածք ստանալ, վնասել կերակրափողի հյուսվածքները։
Այդ իսկ պատճառով ավելի լավ է նախ խորհրդակցել բժշկի հետ՝ խորհրդատվության համար։ Նա կխոսի այն մասին, թե ինչ տարբերակներ կան ատամների սպիտակեցման համար։
Այժմ դուք գիտեք ատամների վրա խնձորի քացախի ազդեցության մասին։