Ինչպես է օրական երեք բաժակ սուրճը ստիպում մեզ ավելի երկար ապրել
Թվում է, թե գիտնականները թեմայի շուրջ իրենց բազմաթիվ ուսումնասիրություններով պետք է լուծեն վեճը։ Սակայն խնդիրն այստեղ է. հետազոտությունները ցույց են տալիս, որ սուրճը միաժամանակ և՛ վնասակար է, և՛ օգտակար: Այնուամենայնիվ, դեռևս ավելի շատ խոսակցություններ կան փոքր քանակությամբ սուրճ խմելու օգտին, քանի որ գիտական փորձերը հաստատում են, որ սուրճի հատիկների վրա հիմնված ըմպելիքը կարող է դանդաղեցնել բջիջների ծերացումը, ուժեղացնել ուղեղի գործունեությունը և նույնիսկ պաշտպանել շագանակագեղձի քաղցկեղից:
Իսկ վերջերս գիտնականները պարզել են, որ օրական երեք բաժակ սուրճը երկարացնում է կյանքը։ Եվ սա ևս մեկ պատճառ է ինքներդ ձեզ չուրանալու էսպրեսսոյի (ավելի ճիշտ՝ միանգամից երեք) հաճույքը։
The Daily Mail-ը հայտնում է, որ երկու խոշոր հետազոտական խմբեր ինքնուրույն եզրակացրել են, որ օրական 1-3 բաժակ սուրճ խմելը զգալիորեն նվազեցնում է վաղ մահվան վտանգը։ Annals of Internal Medicine-ում հրապարակված հետազոտության արդյունքները ցույց են տալիս, որ սուրճի սպառման և լյարդի հիվանդության, արյան շրջանառության խնդիրների և մարսողական համակարգի հետ կապված հիվանդությունների ռիսկի նվազեցման միջև կա ամուր կապ:
Լոնդոնի Կայսերական քոլեջի և ՄԱԿ-ի Քաղցկեղի հետազոտության միջազգային գործակալության կողմից իրականացված հետազոտությանը մասնակցել է 35 տարեկանից բարձր 520 հազար մարդ տասը երկրներից: Արդյունքները ցույց են տվել, որ կամավորները, ովքեր օրական երեք բաժակ սուրճ են խմում, 16 տարվա ընթացքում մահանալու հավանականությունը 18%-ով ավելի քիչ է եղել՝ համեմատած նրանց հետ, ովքեր ընդհանրապես սուրճ չեն խմում:
Հարավային Կալիֆորնիայի համալսարանի մասնագետների կողմից անցկացված ամերիկյան հետազոտությունը վերլուծել է 186 000 մարդու տվյալներ։ Արդյունքները նման էին. մարդիկ, ովքեր օրական մեկից երեք բաժակ սուրճ էին խմում, 12-18%-ով ավելի քիչ հավանականություն ունեն մահանալու հաջորդ 16 տարիների ընթացքում՝ համեմատած նրանց, ովքեր հրաժարվել էին սուրճից:
Գիտնականները կարծում են, որ պատճառը հակաօքսիդանտ բույսերի միացություններն են, այլ ոչ թե կոֆեինը, ինչպես կարող եք մտածել։ Բացի այդ, մի շարք ցուցանիշներ հուշում են, որ դրանք (հակաօքսիդանտները) արդյունավետորեն ազատում են օրգանիզմում բորբոքումները և ամրացնում իմունային համակարգը։
Տեսեք ինչ տեղի կունենա ձեզ հետ, եթե սուրճի մրուրը քսեք ձեր ազդրերին
Ամեն անգամ, երբ սուրճ ենք խմում, բոլորս դեն ենք նետում սուրճի մրուրը։ Այնուամենայնիվ, քչերը գիտեն, որ սուրճի բաժակի հատակին իրականում շատ օգտակար և բազմաֆունկցիոնալ միջոց կա։
Երբ ավարտեք ձեր սուրճը, նստվածքը լցրեք ջեռոցի թղթի վրա և դրեք ջեռոցում, որպեսզի չորանան:
Սուրճի չոր մրուրը կարող է օգտագործվել որպես շերտազատող, որպես օճառի փոխարինող և որպես այլ միջոցներ։
Կատարեք այս մի քանի հնարքները նրա հետ, և ձեր կյանքը ընդմիշտ կփոխվի:
1. Հակացելյուլիտային միջոց.
Կոֆեինը շատ հակացելյուլիտային ապրանքների կարևոր մասն է, ինչը նշանակում է, որ սուրճի մրուրը նույնքան լավ է աշխատում, որքան խանութում գնված քիմիական հակացելյուլիտային միջոցները: Հանքանյութը խառնեք ձիթապտղի կամ կոկոսի յուղի հետ և քսեք այն մարմնի ախտահարված հատվածների վրա: Դուք նույնիսկ չեք նկատի, թե որքան արագ կվերանա ձեր ցելյուլիտը։
2. Աչքերի տակ պարկերի դեմ միջոց.
Մի քիչ սուրճի մրուր խառնեք մի քիչ ձիթապտղի յուղի հետ, ապա մերսեք այս խառնուրդով ձեր աչքերի տակ՝ հոգնածության կամ քնի պակասի նշանները վերացնելու համար:
3. Օճառին փոխարինող.
Մոռացե՞լ եք, որ օճառը տանը վերջացել է, և դուք ուժ չունե՞ք խանութ գնալու: Մի անհանգստացեք, սուրճի մրուրը հիանալի փոխարինում է և մաքրում է ձեր մաշկը ճիշտ այնպես, ինչպես խանութից գնված օճառը:
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։