Ինչպես է կալենդուլան օգտակար մեր օրգանիզմի համար․ Կալենդուլայի օգտակար հատկությունները սրտի մկանների աշխատանքը բարելավելու համար և շատ ավելին

Դիտումներ 913

Ինչպես է կալենդուլան օգտակար մեր օրգանիզմի համար․ Կալենդուլայի օգտակար հատկությունները սրտի մկանների աշխատանքը բարելավելու համար և շատ ավելին

Կալենդուլան (նարգիզը) ունի մի շարք բուժիչ հատկություններ բազմաթիվ հիվանդությունների դեպքում։ Այն պետք է միշտ ձեռքի տակ լինի յուրաքանչյուր տանը: Սա հաստատում են բաղադրատոմսերը և ավանդական բժշկությունը և պաշտոնական բժշկության բաղադրատոմսերը տարբեր հիվանդությունների բուժման համար:

 


1. Կալենդուլա՝ կոկորդի ցավի դեմ.
Այս ժողովրդական միջոցը պատրաստելու համար հարկավոր է մեկ մեծ գդալ կալենդուլայի չոր ծաղիկները լցնել մեկ բաժակ եռման ջրի հետ, այնուհետև միջոցը թողնել մոտ մեկ ժամ տաք տեղում կափարիչի տակ: Նշված ժամանակից հետո հեղուկը քամեք շղարշով՝ երկու-երեք շերտով և հինգից տասը րոպե դրեք ջրային բաղնիքի մեջ։ Պատրաստի արգանակի մեջ ավելացրեք կես թեյի գդալ հեղուկ մեղր։ Կիրառում. ողողել պատրաստված արգանակով օրական երեքից չորս անգամ:

 



2. Կալենդուլա հազի դեմ.
Փոքր ապակե տարայի մեջ հավասար համամասնությամբ խառնեք կալենդուլայի չոր ծաղիկները, որդանակի խոտաբույսը և սոսի մեծ տերևները: Այժմ պատրաստված խառնուրդից մեկ մեծ (ճաշի գդալ) լցնել էմալապատ փոքրիկ թավայի մեջ և լցնել այն մեկ բաժակ եռացրած ջրով։ Տապակը դնել դանդաղ կրակի վրա և եփել մոտ տասը րոպե, այնուհետև թող այն թրմվի մինչև ամբողջովին սառչի կափարիչի տակ: Քամած թուրմն օգտագործվում է ամենօրյա ողողման համար (երկու-երեք ժամ ընդմիջումով)։

 

 

Բացի այդ, նույն թուրմը կարելի է օգտագործել մեկ մեծ գդալով՝ օրական երեքից չորս անգամ։

3. Ալերգիկ ռեակցիաներ.
Ալերգիայից ազատվելու համար անհրաժեշտ է այս բաղադրատոմսով պատրաստել նարգիզ ծաղիկներից (կալենդուլա) թուրմ։ Տասը գրամ չոր ծաղիկները լցնել մեկ բաժակ եռման ջրով, ապա տարան հինգ րոպեով դնել ջրային բաղնիքի մեջ և երկու կաթիլ եղևնու եթերայուղ ավելացնել։ Պատրաստի թուրմն օգտագործվում է լոսյոնների և կոմպրեսների մեջ՝ մաշկի վրա ալերգիկ ռեակցիաների (քոր, ցան և այլն) դեպքում։

 



4. Սրտամկանի աշխատանքը բարելավելու համար.
Երկու բաժակ կալենդուլայի չոր ծաղիկները լցնել մեկ բաժակ եռացրած մաքրված ջրով, ապա թողնել սառչի և քամել թուրմը կտորով: Այժմ պատրաստի հեղուկը ցածր ջերմության վրա եռացրեք և ընդունեք միջոցը օրական հինգից ինը ճաշի գդալ:

5. Արթրիտի ժամանակ.
Ապակե տարայի մեջ խառնեք հետևյալ բաղադրիչները՝ կեչու տերևներ՝ քսան գրամ, ուռենու կեղև՝ քսան գրամ, եղինջի տերևներ՝ տասը գրամ, չիչխանի կեղև՝ հինգ գրամ, գիհու հատապտուղներ՝ հինգ գրամ և կալենդուլայի ծաղկաբույլեր` հինգ գրամ: Վերցրեք երեք գդալ այս թուրմից, լցրեք դրանք երկու բաժակ մաքրված ջրով և տասը րոպե եռացրեք մարմանդ կրակի վրա։ Խմեք օրական մեկ բաժակ։


 



Ամենաընթերցվածը